Vitebskā skatāma grafikas izstāde "Vēstules no Latvijas"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vitebskā skatāma grafikas izstāde "Vēstules no Latvijas"
Vitebskā skatāma grafikas izstāde "Vēstules no Latvijas" Foto: publicitātes

22. janvārī Baltkrievijā, Vitebskas Mākslas muzejā atklāta Latvijas grafikas izstāde “Vēstules no Latvijas”, kas skatāma līdz 15. martam, informē biedrības “Grafikas kamera” valdes priekšsēdētāja Ieva Nagliņa.

Izstāde “Vēstules no Latvijas” plaši atspoguļo mūsdienu grafikas kopainu Latvijā, kā arī mākslinieku centienus mākslas robežu paplašināšanā - tradīcijās balstītu laikmetīgumu. Divdesmit piecu profesionālu mākslinieku 75 vizuālas vēstules tiek piedāvātas Vitebskas skatītājiem. Vēstules vizuālā formā vēsta skatītājam par to, kas mums ir vērtīgs un nozīmīgs. Darbi parāda Latvijas grafiķu pēdējo gadu laikā, mākslas valodā izteiktās idejas un izjūtas. Izstāde veltīta Latvijas Republikas dibināšanas simtgadei.

Vitebskā skatāma grafikas izstāde "Vēstules no Latvijas"
Vitebskā skatāma grafikas izstāde "Vēstules no Latvijas" Foto: publicitātes

Ekspozīcijā pārstāvēti visu paaudžu profesionāli mākslinieki. Izstādē piedalās: Andris Abiļevs, Ilgnese Avotiņa, Aleksandrs Boče, Ansis Butnors, Maija Dragūne, Ināra Garklāva, Vidaga Grīnberga, Dārta Hofmane, Mārīte Kluša, Sergejs Koļečenko, Jeļena Koževņikova, Ingūna Krolle-Irbe, Gunārs Krollis, Agnese Kurzemniece, Paulis Liepa, Inese Lieckalniņa, Ilze Lībiete, Ieva Nagliņa, Anita Ņikuļceva, Anna Orniņa, Lāsma Pujāte, Vilnis Putrāms, Kate Seržāne, Olafs Šavelis, Larisa Šellare. Darbos izmantotas teju visas grafikas tehnikas: litogrāfija, kokgriezums, linogriezums, oforts, mecotinta, autortehnika, zīmējums, digitālā druka, kā arī trīsdimensiju objekti un animācija.

Izstādes kuratori ir māksliniece, pedagoģe, biedrības “Grafikas kamera” pārstāve Ilze Lībiete (Latvija) un P.Mašerova Vitebskas valsts universitātes profesors, Baltkrievijas Mākslinieku savienības biedrs un mākslas zinātnieks Mihails Cibuļskis (Baltkrievija).

Izstādi organizē biedrība “Grafikas kamera” sadarbībā ar P.Mašerova Vitebskas valsts universitāti, Vitebskas mākslas muzeju un Latvijas Republikas konsulātu Vitebskā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu