Dizaina triki, kas liks vannasistabai izskatīties tīrākai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Vannasistaba ir, iespējams, viena no tām mājokļa telpām, kurā nekārtība ieviešas visātrāk. Tomēr pastāv daži vannasistabas triki, kas šo telpu teju vai pārveidos un liks tai izskatīties tīrai un svaigai pat tad, ja tā nebūs tikko izmazgāta.

Piekarināmie plaukti

Sienas plaukti jeb tā dēvētie piekarināmie plaukti ir moderns un parocīgs dizaina triks, kas gan vizuāli izskatīsies moderni, gan arī nodrošinās papildu vietu mantu glabāšanai. Izkārto plauktos vairākus grozus, kuros glabā fēnu, matu taisnotāju vai higiēnas preces tā vietā, lai tās novietotu uz vannasistabas galdiņa. Tāpat uz plauktiem izvieto vienādas krāsas dvieļus – tas radīs smalkas viesnīcas izskatu un vienlaikus arī tīrākas telpas iespaidu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Andrews Design (@jeffandrewsdsgn) on

Lielas grīdas flīzes

Izmanto liela izmēra grīdas flīzes ar matētu virsmu. Lielākām grīdas flīzēm būs vizuāli mazāk redzama java jeb flīžu starpas, kur bieži vien ir labi redzami netīrumi vai nosēdumi. Tieši java ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ vannasistaba izskatās netīra, pat ja tā ir nesen izmazgāta un iztīrīta. Turklāt – lielākas flīzes arī radīs iespaidu, ka pati telpa ir lielāka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Northworks Architects (@northworks_architects) on

Flīžu javas krāsa pielāgota pašām flīzēm

Vēl viena opcija, kā vizuāli padarīt vannasistabu tīrāku, ir samazināt “vizuālo troksni” jeb radīt pēc iespējas mazāk kontrastu. Tas tiešā veidā attiecas uz flīzēm un javu – ja vannasistaba būs noklāta ar tumšām flīzēm un gaišu javu, tā izskatīsies nekārtīgāka, bet ja tajā valdīs arī nekārtība – tā būs krietni pamanāmāka. Tā vietā centies pieskaņot javu pašām flīzēm, kas radīs vienotu dizaina tēlu un arī pati telpa vizuāli būs baudāmāka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bathrooms of Instagram (@bathrooms_of_insta) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu