Kohs tuvākajās spēlēs varēs palīdzēt "VEF Rīga" komandai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: basket.ee

Latviešu uzbrucējs Verners Kohs oficiāli papildinājis "VEF Rīga" komandas rindas un tuvākajās spēlēs, iespējams, jau trešdien, varēs palīdzēt vienībai.

Kohs "VEF Rīga" komandas pieteikumā bija jau pirms mēneša, bet kā aģentūrai LETA atklāja kluba direktors Gatis Jahovičs, nebija nokārtotas visas formalitātes, tāpēc viņš vēl nevarēja doties laukumā.

Tāpat "VEF Rīga" komandai tuvākajos mačos varētu palīdzēt iepriekš traumu guvušais Andrejs Gražulis. Tikmēr Kristaps Janičenoks atsācis treniņus, bet viņa atgriešanās laiks vēl netiek prognozēts.

Kohs šosezon apvienotajā čempionātā vidēji spēlē guvis 19,7 punktus un ir viens no "OlyBet" Latvijas-Igaunijas līgas rezultatīvākajiem spēlētājiem.

Pirms šīs sezonas 21 gadu vecais Kohs devās laukumā pāris pārbaudes spēlēs "VEF Rīga" sastāvā, bet uz sezonas sākumu pievienojās "Jēkabpils"/"SMSCredit.lv" komandai.

Savas basketbolista gaitas Kohs sāka Ventspilī, bet 2013.gadā pārcēlās uz Rīgu, pievienojoties "VEF Skolai", kuras treneris tobrīd bija pašreizējais "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis. "VEF Skolā" viņš pavadīja arī 2014./2015. gada sezonu, kur galvenokārt darbojās trenera Raimonda Feldmaņa vadībā. Tās sezonas laikā Kohs tika atzīts arī par "VEF Superlīgas" fināla vērtīgāko spēlētāju, palīdzot Rīgas 49.vidusskolai izcīnīt čempionu trofeju.

Pēc divām sezonām "VEF Skolas" sastāvā Kohs rezultatīvi nospēlēja Latvijas U-18 izlases sastāvā 2015.gada Eiropas čempionātā Grieķijā, kur viņam deviņos mačos viņam bija vidēji 14,4 punkti. Neilgi pēc šī turnīra Kohs ieguva iespēju piedalīties arī FIBA Eiropas U-18 Zvaigžņu spēlē Francijā. Savas karjeras laikā Kohs ar Latvijas jauniešu izlasēm spēlējis arī Eiropas U-16 un U-20 čempionātos.

2015.gada augustā Kohs parakstīja līgumu ar Spānijas augstākās līgas vienību Saragosas CAI, lielāko sezonas daļu gan pavadot tā fārmklubā trešajā līgā, bet kopsummā ACB līgā viņš izgāja laukumā vienā spēlē.

2016./2017.gada sezonu Kohs pavadīja Čehijā "Get Better Academy Prague" basketbola akadēmijā. Pirms 2017./2018. gada sezonas latvietis parakstīja līgumu ar citu ACB līgas komandu Kompostelas "Monbus Obradoiro", taču lielāko daļu gada pavadīja izīrēts otrās līgas komandai "Ourense".

"VEF Rīga" ar 23 uzvarām 25 spēlēs Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas kopvērtējuma tabulā ieņem otro vietu. Savukārt VTB Vienotajā līgā rīdzinieki ar sešiem panākumiem 19 mačos ir 11.pozīcijā, turpinot cīņu par izslēgšanas turnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu