"Nets" galvenais treneris Etkinsons: Kurucs izdarīja ellišķīgi labu darbu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kenijs Etkinsons
Kenijs Etkinsons Foto: EPA/Scanpix

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs ir pelnījis vietu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" pamatsastāvā, uzskata vienības galvenais treneris Kenijs Etkinsons.

Kurucs trešdien guva desmit punktus un izcēlās ar produktīvu sniegumu, palīdzēdams Bruklinas "Nets" vienība izcīnīt uzvaru.

"Nets" savā laukumā ar rezultātu 113:107 (31:20, 24:39, 25:35, 33:22) guva virsroku pār pērnās sezonas finālisti Klīvlendas "Cavaliers".

Kurucs trešdien otro maču pēc kārtas spēli sāka spēka uzbrucēja pozīcijā un lielu daļu no cīņas spēlēja pret pieredzējušo Kevinu Lavu.

"Lavs ir ļoti labs spēlētājs un mēs viņu pietiekami labi neapstādinājām. Tomēr domāju, ka Rodijs kā debitants šajā svarīgajā spēlē izdarīja ellišķīgi labu darbu. Viņš ir patīkami pārsteidzis. Pāris spēles viņu nosēdinājām malā, bet viņš par to nesatraucās. Ar cīņu zem groziem viņš ir pārliecinājis, ka šajā līgā var spēlēt ceturtā numura pozīcijā. Bijām noraizējušies par Lavu, taču domāju, ka, pateicoties Rodionam un Demarrem Kerolam, tīri labi apturējām viņu," "Nets" citē Etkinsona teikto.

Arī Kurucs atzina, ka cīņa pret Lavu nav bijusi viegla.

"Jau treniņos, kad gājām cauri visām izspēlēm, sapratu, ka būs smagi. Spēles laikā izrādījās, ka nav tik traki. Izdarīju savu darbu - tieši to, ko treneris vēlējās. Man vajadzēja tikai uzlikt aizsegus priekš D'Endželo Rasela," teica Kurucs.

"Nets" ar 34 uzvarām 67 spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē, kur "Cavaliers" ar 16 panākumiem 63 dueļos ir priekšpēdējā.

Kuruca pārstāvētā komanda nākamo spēli aizvadīs sestdien, kad viesosies pie Atlantas "Hawks".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu