Divas astronautes pirmo reizi kopā dosies atklātā kosmosā (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par godu sievietēm un sieviešu vēstures mēnesim martam pirmo reizi vēsturē atklātā kosmosā kopā dosies divas sievietes.

NASA astronaute Kristīna Koha uz Starptautisko kosmosa staciju dosies 14. martā 59. ekspedīcijas projekta ietvaros. Tā būs viņas pirmā pacelšanās kosmosā. Kad Koha sasniegs kosmosa staciju, viņu tur sagaidīs NASA astronaute Anna Makkleina, kura kosmosā atrodas jau kopš decembra. Makkleinai, kura ir 58. ekspedīcijas locekle, šī arī ir pirmā misija kosmosā.

Abām astronautēm kosmosā būs ļoti daudz darba. Laikā, ko 59. ekspedīcijas astronauti pavadīs kosmosa stacijā, būs jāveic aptuveni 250 pētījumi un tehnoloģiju demonstrējumi. Uz Zemes abas sievietes atbalstīs Mērija Lorenca un Kristena Fakiola, kas ir daļa no ekspedīcijas kontroles komandas.

“29. martā paredzētā abu sieviešu “kosmosa pastaiga” - iziešana atklātā kosmosā būs pirmā, kurā piedalīsies tikai sievietes. Tā būs otrā “kosmosa pastaiga” no trīs pastaigu sērijas,” komentēja NASA pārstāve Stefānija Šīrholca.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu