Paziņos Gada vēsturnieku Latvijā 2018 (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vēstures izpētes un popularizēšanas biedrības pārstāvis Andris Tihomirovs piedalās balvas "Gada vēsturnieks 201" pasniegšanas ceremonijā kino "Bize".
Vēstures izpētes un popularizēšanas biedrības pārstāvis Andris Tihomirovs piedalās balvas "Gada vēsturnieks 201" pasniegšanas ceremonijā kino "Bize". Foto: Zane Bitere/LETA

Piektdien, 8. martā, plkst. 15.00 Eiropas Savienības mājā (Rīgā, Aspazijas bulvārī 28) tiks pasniegta balva “Gada vēsturnieks Latvijā 2018”. Pasākumu rīko Vēstures izpētes un popularizēšanas biedrība.

Balvas ieguvējs tiek noskaidrots sabiedriskā aptaujā, kuru biedrība organizē jau astoto gadu pēc kārtas. Aptaujas un balvas “Gada vēsturnieks Latvijā” mērķis ir popularizēt vēsturi un pievērst sabiedrības uzmanību vēsturnieku devumam iepriekšējā gadā.

Sabiedriskās aptaujas dalībnieku vairākums par gada vēsturnieku 2017.gadā izvēlējās arheoloģi Elīnu Guščiku 2016. gadā asociēto profesoru Jāni Taurēnu, 2015.gadā profesoru Hariju Tumanu, 2014.gadā Dr.hist. Gustavu Strengu, 2013. gadā profesoru Aivaru Strangu, 2012. gadā profesoru Ēriku Jēkabsonu. Par gada vēsturnieku Latvijā 2011. gadā kļuva Dr. hist. Kaspars Zellis.

Ierasti pasākuma noslēgumā notiks diskusija par kādu sabiedrībā aktuālu tēmu vēsturnieku skatījumā, kas šoreiz ir – Brexit jeb Apvienotās Karalistes lēmums izstāties no Eiropas Savienības.

Diskusiju vadīs Vēstures izpētes un popularizēšanas biedrības biedrs – vēsturnieks un radio “NABA” raidījuma “Vēstures ķīlis” vadītājs Kārlis Sils.

Sveikt gada vēsturnieku 2018 un ņemt dalību sarunās pie vīna glāzes par Eiropas un Latvijas vēsturi laipni aicināts ikviens vēstures interesents.

Vēstures izpētes un popularizēšanas biedrība ir dibināta 2007. gada 8. martā. Biedrības mērķi ir: dažādu vēstures virzienu izpēte; vēstures popularizēšana un intereses par vēsturi veicināšana sabiedrībā; biedrības biedru izglītības līmeņa celšanas atbalstīšana; veicināt un uzturēt kontaktus ar vēstures izpētes organizācijām Latvijā un ārzemēs. Biedrības biedru vidū ir Vēstures un Filozofijas fakultātes bijušie un esošie studenti, kas ieguvuši bakalaura, maģistra un doktora grādus vēsturē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu