Latvijā pērnā gada pēdējā ceturksnī straujākais IKP pieaugums ES (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā pērn ceturtajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pirms gada bijis straujākais iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums Eiropas Savienībā (ES), liecina ceturtdien publiskotie ES statistikas pārvaldes "Eurostat" pārskatītie dati, kas apkopoti par 25 bloka zemēm.

Pēc sezonāli izlīdzinātajiem datiem, Latvijas IKP 2018.gada ceturtajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada palielinājies par 5,6%.

Pēc Latvijas seko Ungārija (+4,9%), Polija (+4,6%), Igaunija (+4,3%), Rumānija un Slovākija (abās valstīs +4%), Kipra (+3,9%), kā arī Lietuva un Slovēnija (abās valstīs +3,6%).

Gada izteiksmē IKP ceturtajā ceturksnī pieaudzis visās ES dalībvalstīs, par kurām ir pieejami dati.

Eiropas lielākajā ekonomikā Vācijā ceturtajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējā gada ceturto ceturksni IKP audzis par 0,6%, bet salīdzinājumā ar trešo ceturksni tas saglabājies nemainīgs.

Ceturkšņa salīdzinājumā IKP ceturtajā ceturksnī pieaudzis visās ES dalībvalstīs, par kurām ir pieejami dati, izņemot Itālijā un Grieķijā, kur tas sarucis par 0,1%.

Straujākā ekonomikas izaugsme šajā periodā bijusi Igaunijā (+2,2%), Lietuvā (+1,3%), Latvijā un Zviedrijā (abās valstīs +1,2%), kā arī Kiprā (+1,1%).

ES ekonomika ceturtajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo periodu 2017.gadā pieaugusi par 1,4%, bet eirozonas ekonomika - par 1,1%. Salīdzinājumā ar trešo IKP ES palielinājies par 0,3%, bet eirozonā - par 0,2%.

Dati par Īriju, Maltu un Luksemburgu nav pieejami. Gada izteiksmē aprēķinam par Nīderlandi ir izmantoti pēc darba dienām pielāgoti dati

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu