Rīgas centrā norisināsies klimata pārmaiņu radīto problēmu aktualizēšanai veltīts gājiens (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Klimata pārmaiņas. Ilustratīvs attēls
Klimata pārmaiņas. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Rīgas centrā 15.martā plkst.15.30 norisināsies publiska akcija "Globālais streiks nākotnei", kuras mērķis ir aktualizēt klimata pārmaiņu radītās problēmas, informēja pasākuma rīkotāji.

Pasākums ir daļa no globālas akcijas, kuras laikā nevalstiskās organizācijas rīkos gājienus arī Briselē, Vilvurdā, Londonā un Barselonā, kā arī vairākās Norvēģijas, Austrijas, Nīderlandes un Vācijas pilsētās.

Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis skaidroja, ka šo pasākumu pieteikusi privātpersona likumā noteiktajā kārtībā, un plānots, ka tajā piedalīsies aptuveni 300 cilvēku. Gājiena sākums iecerēts Elizabetes ielā (Vērmanes dārzā), un turpināsies pa Brīvības gatvi, Brīvības pieminekļa laukumu, Kaļķu ielu, 11.novembra krastmalu, Poļu gāti, Pils laukumu, Torņa ielu un Jēkaba ielu, noslēdzoties Doma laukumā.

Vidauskis norādīja, ka, ņemot vērā satiksmes intensitāti piektdienās, panākta vienošanās ar pasākuma rīkotājiem, ka gājiena dalībnieki pārvietosies pa ietvēm.

"Neskatoties uz neskaitāmiem klimata nolīgumiem, nekas nav mainījies. Mūsu emisiju līmenis turpina pieaugt, nafta un ogles turpina degt un turpina atņemt mūsu nākotni. Mums ir jācīnās par mūsu nākotni! Ja mēs nevaram mainīt valdības prioritātes, mums, jauniešiem - nākotnei, ir jāpieprasa, lai klimata pārmaiņu mazināšana tiktu izvirzīta kā prioritāte numur viens valdības darbā [..]," teikts gājiena aprakstā sociālajā tīklā "Facebook".

Organizatoru paziņojumā norādīts, ka pēdējie pieci gadi globālā mērogā bijuši karstākie novērojumu vēsturē. Viņi arī atzīmējuši, ka saskaņā ar Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) zinātnieku veikto analīzi, vidējā temperatūra pasaulē kopš 1880.gada ir palielinājusies par aptuveni 0,8 grādiem.

"Tas, iespējams, neizklausās daudz, taču šis pieaugums ir izsitis mūsu planētas trauslo līdzsvaru un ir novedis pie karstuma viļņiem, sausuma un mežu ugunsgrēkiem neticamākajās vietās, piemēram, Lapzemē. Koraļļu rifi, kas atbalsta visdažādākās jūras dzīves formas, atrodas uz sabrukuma robežas, un tas konstatēts vēl pirms pagājušās vasaras rekordlielajiem karstuma viļņiem Austrālijā. Zemes polos ledus kūst mazu valstu lielumā," klimata pārmaiņu radītās sekas aprakstīja gājiena organizatori.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu