Vašingtona ir pārliecināta par iespēju vienošanos ar Ziemeļkoreju panākt līdz 2020.gadam (3)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Donalds Tramps Hanojā tiekas ar Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu
Donalds Tramps Hanojā tiekas ar Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu Foto: AP/Reuters/ScanPix

Neskatoties uz ASV prezidenta Donalda Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna neveiksmīgo pagājušās nedēļas samitu, Vašingtona paudusi pārliecību, ka līdz Trampa pilnvaru termiņa beigām 2020.gadā tomēr iespējams panākt vienošanos par Korejas pussalas denuklearizāciju.

Kāda Valsts departamenta augsta ranga amatpersona ceturtdien pavēstījusi, ka tas ir laika grafiks, saskaņā ar kuru administrācija strādā.

"Mēs neesam tikuši tik tālu, cik vēlamies, taču esam panākuši progresu," norādīja amatpersona.

Kā ziņots, otrais Trampa un Kima samits beidzās bez gala dokumenta pieņemšanas, jo abas puses nespēja pārvarēt domstarpības galvenajā jautājumā par to, kādā veidā Ziemeļkorejai būtu jāatbrīvojas no kodolieročiem, un par to, ko Phenjana saņems apmaiņā pret atteikšanos no kodolieročiem.

Valsts departamenta amatpersona arī norādīja, ka Vašingtona uzmanīgi seko ziņām, ka Ziemeļkorejas galvenajā satelītu palaišanas centrā atkal vērojama aktivitāte.

Tomēr amatpersona piebilda, ka šis objekts nav tieši saistīts ar Phenjanas kodolprogrammu un ka darbības tajā, šķiet, sāktas jau pirms neveiksmīgā samita un nav uzskatāmas par Ziemeļkorejas rekciju uz Hanojas sarunām.

Vienlaikus Valsts departamenta pārstāvis atzina, ka Phenjanas motīvi šo darbību atsākšanai nav skaidri.

Amatpersona arī uzsvēra, ka Vjetnamā notikušās sarunas bijušas produktīvas un atstājušas iespēju vienošanos galu galā noslēgt.

Tomēr Vašingtona turpinās izdarīt ekonomisko spiedienu uz Ziemeļkoreju un, ja Tramps tā izlems, dažas sankcijas var tikt arī pastiprināts, piebilda amatpersona.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu