UEFA Eiropas līgas "play-off": "Chelsea" svin uzvaru, bet "Arsenal" cieš zaudējumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Viljans
Viljans Foto: AFP/SCANPIX

Pazīstamais Anglijas futbola klubs Londonas "Arsenal" ceturtdien cieta zaudējumu UEFA Eiropas līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē, kamēr pie uzvarām tika Londonas "Chelsea" un "Napoli" no Itālijas.

"Arsenal" izbraukumā ar rezultātu 1:3 (1:1) piekāpās Francijas klubam "Stade Rennais".

Jau ceturtajā minūtē "Arsenal" vienību vadībā izvirzīja Alekss Ivobi, tomēr jau 41.minūtē viesi no Londonas bija spiesti palikt mazākumā, kad otro dzelteno kartīti nopelnīja Sokratis Papastatopuloss. Savukārt brīdi vēlāk mājinieki panāca neizšķirtu.

Neveiksmīgs "Arsenal" komandai bija arī otrais puslaiks, jo 65.minūtē Načo Monreals raidīja bumbu savos vārtos, bet 88.minūtē Ismaila Sarrs panāca jau 3:1. Līdz ar to Londonas klubu pēc nedēļas savās mājās gaidāmajā atbildes mačā gaida ļoti grūta cīņa par vietu ceturtdaļfinālā. To sasniegs komanda, kas uzvarēs divu maču summā.

Uzvaru astotdaļfināla pirmajā spēlē tikmēr guva Londonas "Chelsea", kas savā laukumā droši ar 3:0 (1:0) uzveica Kijevas "Dinamo" no Ukrainas.

Pa vārtiem mājinieku labā guva Pedro Rodrigess, Viljans un Kalums Hadsons-Odoi.

Rodrigess šajā mačā varēja tikt pat pie "hat-trick", tomēr vairākus viņa sitienus atvairīja Kijevas kluba vārtsargs Deniss Boiko.

Astotdaļfināla pirmajā mačā panākumu guva arī viena no Itālijas spēcīgākajām komandā "Napoli", kas savu skatītāju priekšā ar 3:0 (2:0) apspēlēja "Salzburg" no Austrijas, kamēr Spānijas klubs "Valencia" mājās ar 2:1 (2:0) uzvarēja "Krasnodar" futbolistus no Krievijas.

Citā mačā "pendeli" nerealizēja Marselo Brozovičs, kamēr viņa pārstāvētā Itālijas komanda Milānas "Inter" viesos cīnījās neizšķirti ar 0:0 (0:0) Frankfurtes "Eintracht" no Vācijas.

Savukārt ierasti Eiropas līgā sekmīgi spēlējošā Spānijas komanda "Sevilla" ceturtdien savā laukumā nospēlēja 2:2 (2:2) ar Čehijas klubu Prāgas "Slavia", divreiz nenosargājot vadību.

Tikmēr pie tikpat uzvarām, cik tai ir Spānijas čempionātā, šīs sezonas Eiropas līgā tikusi "Villarreal", kas izbraukumā ar 3:1 (1:1) uzvarēja Krievijas klubu Sanktpēterburgas "Zeņit". "Villarreal" šobrīd vietējā čempionātā cīnās par izdzīvošanu.

Visbeidzot vēl vienā cīņā Zagrebas "Dinamo" no Horvātijas savu skatītāju priekšā ar 1:0 (1:0) pārspēja Lisabonas "Benfica" no Portugāles.

Astotdaļfināla atbildes cīņas notiks nākamnedēļ ceturtdien.

UEFA Eiropas līgas fināls notiks 29.maijā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Iepriekšējā sezonā par UEFA Eiropas līgas uzvarētājiem kļuva Spānijas klubs Madrides "Atletico", kas finālā ar 3:0 pārspēja Marseļas "Olympique" no Francijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu