Bobslejisti četrinieku sacensībās dosies cīņā par PČ medaļām

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas bobslejisti
Latvijas bobslejisti Foto: Viesturs Lācis/IBSF

Bobsleja pilots Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Matīsu Mikni, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu dosies cīņā par medaļām pasaules čempionātā (PČ), kas norisinās Vistleras trasē Kanādā. Sacensību pirmais un otrais brauciens notiks naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika (sākums plkst. 3.00), bet trešais un ceturtais brauciens naktī uz svētdienu.

Piektdien noslēgsies PČ sacensības skeletonā, kur pēc ceturtdien aizvadītajiem braucieniem līderpozīcijā atrodas Martins Dukurs, bet trešais ir Tomass Dukurs. 

Pagājušajā nedēļā Vistlerā notika PČ sacensības bobslejā divniekiem. Tajās 6. vietu izcīnīja Ķibermanis ar Mikni.

Ķibermaņa kvartets naktī uz sestdienu četrinieku sacensībās startēs ar 5. numuru.

Bobsleja četrinieku sacensībās PČ vēsturē Latvijai ir bijuši teicami panākumi. 2009. gadā Leikplesidā (ASV) pilots Jānis Miņins ar stūmējiem Oskaru Melbārdi, Daumantu Dreiškenu un Intaru Dambi izcīnīja bronzu.

2015. gadā Vinterbergā (Vācija) bronzu pilota statusā izcīnīja Melbārdis kopā ar stūmējiem Dreiškenu, Vilkasti un Strengu.

Savukārt 2016. gadā Īglsā (Austrija) pilots Melbārdis kopā ar stūmējiem Dreiškenu, Vilkasti un Strengu kļuva par pasaules čempioniem.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāts notika 2017. gadā Kēnigszē, kur zelta medaļas ieguva divas mājinieku ekipāžas, līdz ar to čempionu titulu šogad centīsies aizstāvēt divi Vācijas piloti - Frančesko Frīdrihs un Johanness Lohners.

Ķibermanis šosezon teicami startēja Pasaules kausā, kur viņš ieguva 2. vietu gan divniekos, gan četriniekos. Kopvērtējumā abās ieskaitēs triumfēja Frīdrihs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu