Likums neparedz cita drošības līdzekļa piemērošanu apsūdzētajai Stabiņai (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ārija Stabiņa.
Ārija Stabiņa. Foto: LETA

​No apcietinājuma atbrīvotajai kukuļņemšanā apsūdzētajai bijušajai Rīgas domes amatpersonai Ārijai Stabiņai likums neparedz piemērot citu drošības līdzekli, aģentūrai LETA skaidroja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Viņa norādīja, ka šajā lietā ir beidzies Kriminālprocesa likumā noteiktais personu tiesību ierobežošanas termiņš, līdz ar to apsūdzētajai nav piemērots neviens drošības līdzeklis.

Pirmstiesas kriminālprocess personas apsūdzībā ir pabeigts, apsūdzētajai izsniegti krimināllietas materiāli un procesa virzītājs gatavo lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, norādīja Majevska.

Jau ziņots, ka ilggadējo Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldes vadītāju Stabiņu korupcijas apkarotāji aizturēja 2012. gada rudenī. Viņu turēja aizdomās par ilgstošu kukuļņemšanu apmaiņā pret pašvaldības dzīvokļu rindas ietekmēšanu. Pēc pāris mēnešiem tiesa viņu atbrīvoja apmaiņā pret drošības naudu un, kad pusgadu vēlāk tika pieņemts lēmums Stabiņu apcietināt, viņa izrādījās pazudusi. Valsts policija Stabiņu meklēja piecus gadus, izsludināja arī starptautiskajā meklēšanā, līdz beidzot pagājušā gada novembrī viņu aizturēja Ēģiptes varasiestādes un izraidīja uz Latviju, kur Stabiņu apcietināja.

Apcietinājumā Stabiņa pavadīja tikai trīs mēnešus. Pirms dažām nedēļām Rīgas Pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pārskatīja viņai piemēroto drošības līdzekli un iepriekš vairāk nekā piecus gadus bēguļojušo Stabiņu no apcietinājuma atkal atbrīvoja, jo beidzās tiesību ierobežošanas termiņš.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu