"Attīstībai/Par!" ar Levitu pārrunājuši dažādus politiskus jautājumus (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partiju apvienība "Attīstībai/Par!" (AP) piektdien tikās ar iespējamo Valsts prezidenta amata kandidātu Egilu Levitu, ar kuru tika pārrunāti dažādi politiski jautājumi, kuri, partijas ieskatā, ir uzdodami potenciālajam Valsts prezidentam, pastāstīja AP līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Politiķis norādīja, ka tikšanās bijusi ļoti spraiga un ilgusi vairāk nekā divas stundas. Uz šo tikšanos bija ieradušies vairāk nekā desmit aktīvāko partijas biedru un Levitam tikuši uzdoti dažādi jautājumi, uz kuriem visiem Levits esot sniedzis atbildes.

Pavļuts stāstīja, ka Levitam uzdotie jautājumi bija saistīti ar plašu tēmu loku, kas svarīgs partiju apvienībai. Piemēram, par sabiedrības saliedēšanu, krievvalodīgo tiesībām, partnerattiecību regulējumu un citiem sociāli liberāliem jautājumiem. Politiķis gan izvairījās iezīmēt Levita sniegtās atbildes.

Pavļuts vairākkārt uzsvēra, ka AP saprot, ka piektdienas saruna notikusi ar iespējamo kandidātu, kurš par kandidātu kļūs tikai tad, ja viņu kāds izvirzīs.

Komentējot partiju apvienības tālāko darbību, Pavļuts norādīja, ka šodienas tikšanās bija pirmais solis AP iekšējai diskusijai, virzoties uz prezidenta vēlēšanām. Politiķis izcēla, ka AP iestājās par atklātu prezidenta vēlēšanu procesu, sāncensību un sabiedrības informētību.

Politiķis arī uzsvēra, ka šodienas tikšanās laikā netika lemts par iespējamu atbalsta paušanu Levitam.

Jau ziņots, ka valdošās koalīcijas partijas cer līdz 15.aprīlim vienoties par kopīgu kandidātu Valsts prezidenta amatam, žurnālistiem sacījis Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņš februārī sacīja, ka politiķi vienojušies par kritērijiem, kādiem jāatbilst prezidenta amata kandidātiem, proti, ka kandidātam jābūt ar nevainojamu reputāciju, spējīgam pārstāvēt 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu