Sinoptiķi brīdina par stiprām vēja brāzmām Rīgā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lietussargs.
Lietussargs. Foto: Ieva Lūka/LETA

Tuvāko trīs stundu laikā Rīgā dienvidaustrumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20 metriem sekundē, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Jau ziņots, ka gaisa temperatūra 8.marta naktī un no rīta bija plus 1 līdz plus 7 grādi. Maksimālā gaisa temperatūra dienā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no plus 6,7 grādiem Liepājā līdz plus 12,7 grādiem Daugavpilī.

Daugavpilī, Jēkabpilī un Zvejniekciemā pārspēts 8.marta siltuma rekords.

Dienvidu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā sasniedza 16-21 metru sekundē. Vakarā un naktī uz sestdienu visā Latvijā prognozētas vēja brāzmas līdz 17-23 metriem sekundē.

Līdz piektdienas plkst.20.30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 11 izsaukumus, kas saistīti ar spēcīga vēja radītiem postījumiem, pastāstīja VUGD pārstāve Inta Palkavniece.

Lielākoties visi izsaukumi bija par to, ka koki nolūzuši pār ceļu braucamajām daļām un ir nepieciešams tos sazāģēt.

Gandrīz visi izsaukumi bija saņemti Rīgā un Pierīgā, bet pāris izsaukumi bija arī Zemgalē un Vidzemē, skaidroja VUGD pārstāve.

VUGD atgādina, ja stiprais vējš radījis postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, nepieciešams zvanīt uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112, piebilda Palkavniece.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu