Čelsija Meninga vēlreiz aizturēta par atteikšanos liecināt izmeklēšanā pret "WikiLeaks" (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Čelsija Meninga
Čelsija Meninga Foto: Reuters/ScanPix

Par atteikšanos liecināt izmeklēšanā pret vietni "WikiLeaks" piektdien vēlreiz aizturēta bijusī Savienoto Valstu kareive Čelsija Meninga, kas 2013.gadā tika notiesāta par slepenu ASV dokumentu nopludināšanu "WikiLeaks" un 2017.gada maijā tika atbrīvota.

"Čelsija Meninga paturēta apcietinājumā par atteikšanos sniegt liecību," ziņo vietne "The Sparrow Project".

Citējot tiesnesi šajā lietā, vietne vēsta, ka nolemts Meningu paturēt apcietinājumā uz nenoteiktu laiku.

Bijusī izlūkošanas analītiķe Meninga 2013.gada augustā ASV tika notiesāta par spiegošanu un citiem noziegumiem pēc savas atzīšanās, ka nodevusi slepenus valdības un armijas dokumentus vietnei "WikiLeaks". Karatiesa viņu atzina par vainīgu 20 apsūdzības punktos.

Viņa tika aizturēta 2010.gadā un pavadīja ieslodzījumā armijas cietumā Kanzasas štata Levenvērtas fortā apmēram septiņus gadus no piespriestā 35 gadu cietumsoda.

Meninga mūža lielāko daļu ir bijusi pazīstama kā vīrietis vārdā Bredlijs Menings, bet, jau atrodoties ieslodzījumā, lūdza, lai viņu uzskata par sievieti un dēvē par Čelsiju.

Meninga 2017.gada maijā tika atbrīvota no ieslodzījuma saskaņā ar bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas lēmumu samazināt viņai piespriesto 35 gadu cietumsodu. Obama, pieņemot vienu no saviem pēdējiem lēmumiem ASV prezidenta amatā, apžēloja 64 cilvēkus un samazināja sodus vēl 209, arī Meningai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu