Sevastova uzsāks Indianvelsas vienspēļu turnīru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova šodien Indianvelsas WTA "Premier" sērijas turnīra otrās kārtas mačā tiekas ar amerikānieti Medisonu Brenglu.

Abas tenisistes uz sava korta aizvadīs pēc skaita otro maču, tāpēc tā sākums paredzēts ne ātrāk par plkst.22.30 pēc Latvijas laika.

Pasaules ranga 11.numuram Sevastovai, kura šajā turnīrā izlikta ar 11.numuru, pirmā kārta bija brīva, kamēr WTA ranga 96.vietas īpašniece Brengla, kura dalībai šajā turnīrā saņēmusi rīkotāju īpašo ielūgumu jeb "wild card", pirmajā cīņā ar ar 6-2, 6-3 sagrāva austrālieti Samantu Stosuru (WTA 78.).

Trešajā kārtā šī pāra uzvarētāja tiksies ar igaunieti Aneti Kontaveitu (WTA 21.) vai olimpisko čempioni Moniku Pudžu no Puertoriko (WTA 58.).

Sevastova ar Brenglu līdz šim savā starpā tikušās tikai vienu reizi - tas notika tālajā 2008.gadā, kad ITF turnīrā Itālijā Latvijas pārstāve svinēja panākumu ar 6-4, 7-6 (7:3).

Pašlaik 28 gadus vecā Brengla pie WTA tituliem nav tikusi, bet līdz šim viņa spēlējusi vienā finālā - 2015.gadā Hobārtas WTA "International" sērijas sacensībās, kad viņa bija spiesta piekāpties britu tenisiste Heterei Votsonei. Amerikāniete karjeras laikā triumfējusi 13 Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) turnīros.

Karjeras rekords pasaules rangā Brenglai ir 35.vieta, ko viņa sasniedza 2015.gadā. Šosezon viņa ar lieliem sasniegumiem nevar lepoties, jo pasaules tūrē guvusi trīs uzvaras desmit mačos.

Pērn Sevastova par sezonas piekto "Grand Slam" turnīru uzskatītajā Indianvelsā sasniedza astotdaļfinālu, par to nopelnot 120 WTA ranga punktus. Pirmo reizi viņa šajās sacensībās spēlēja 2010.gadā, kad aizkļuva līdz trešajai kārtai.

Sevastovai gan pašlaik WTA turnīros ir trīs zaudējumi pēc kārtas, tomēr sekmīga snieguma gadījumā viņa pēc šī turnīra var ielauzties pasaules ranga pirmajā desmitniekā.

Indianvelsas sieviešu turnīra trešo kārtu piektdien sasniedza Latvijas otrā rakete Aļona Ostapenko, kura ar rezultātu 6-2, 6-1 pārspēja ķīnieti Šuai Džanu.

Trešajā kārtā pasaules ranga 22.pozīvijas īpašniece Ostapenko tiksies ar ranga 61.vietas īpašnieci Markētu Vondrušovu no Čehijas.

Savukārt Latvijas vīru tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis piektdien ATP "Masters 1000" sērijas turnīrā pirmās kārtas mačā ar rezultātu 3-6, 7-5, 2-6 piekāpās Austrālijas tenisistam Aleksam Boltam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu