Ziemeļkoreja varētu gatavoties ballistiskās raķetes palaišanai (6)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Satelīta attēls
Satelīta attēls Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkoreja, iespējams, gatavo raķetes vai kosmiskā aparāta palaišanu, pamatojoties uz satelītuzņēmumu analīzi, vēsta ASV Nacionālais publiskais radio (NPR).

Phenjanas apkārtnē esošais Sanumdongas objekts, kas iepriekš izmantots starpkontinentālo ballistisko raķešu un kosmisko raķešu ražošanai, fotografēts dažas dienas pirms neveiksmīgā Hanojā notikušā ASV prezidenta Donalda Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna samita, ziņo NPR.

Firmas "DigitalGlobe" 22.februārī izdarītajos uzņēmumos redzama vieglo un smago automobiļu klātbūtne Sanumdongas objektā.

NPR norāda, ka uzņēmumos redzami arī dzelzceļa vagoni un celtņi.

Apkopojot visas detaļas, "patiesi šķiet, ka Ziemeļkoreja būvē raķeti," atzinis Midlberi Starptautisko pētījumu institūta pētnieks Džefrijs Lūiss.

Jau vairākas dienas iepriekš Vašingtonas Stratēģisko un starptautisko pētījumu centrs (CSIS) ziņoja, ka Ziemeļkoreja atsākusi aktivitātes tāla darbības rādiusa raķešu palaišanas centrā Sohē.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu