Lielbritānijas parlamenta priekšsēdētāja pauž neizpratni par Briseles "spēli" (2)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lielbritānijas parlamenta priekšsēdētāja Andrea Līdsoma
Lielbritānijas parlamenta priekšsēdētāja Andrea Līdsoma Foto: AFP / Scanpix

Lielbritānijas parlamenta priekšsēdētāja Andrea Līdsoma paudusi neizpratni, kādu spēli Brisele spēlē "Brexit" sarunās.

Lai gan līdz paredzētajai Apvienotās Karalistes aiziešanai no Eiropas Savienības (ES) atlikušas nepilnas trīs nedēļas, Lielbritānijas premjerministrei Terēzai Mejai tā arī nav izdevies panākt parlamenta noraidītās "Brexit" vienošanās grozījumus.

ES "Brexit" sarunu delegācijas vadītājs Mišels Barnjē piektdien izteica priekšlikumus atvērtas robežas saglabāšanai starp Ziemeļīriju un Īriju pēc Lielbritānijas izstāšanās no ES. Jau īsu brīdi pēc Barnjē priekšlikumu izteikšanas Londona tos noraidīja.

"Cerības vēl ir, taču man jāsaka, ka esmu dziļi vīlusies tajā, ko dzirdam no Briseles," sarunā ar aģentūru "Reuters" atzina Līdsoma. "Man sev jāvaicā, kādu spēli viņi te spēlē?"

Paredzēts, ka Lielbritānijas parlaments jau otrdien atkārtoti balsos par Mejas panākto "Brexit" vienošanos, kuru deputāti ar lielu balsu vairākumu janvārī noraidīja.

Uz jautājumu, kurš būs vainīgs, ja Meja arī atkārtotajā balsojumā zaudēs, Līdsoma atbildēja: "Es norādītu un ES, kurai nepieciešams ar mums sadarboties."

"Mēs ceram, ka spēsim šajā balsojumā uzvarēt, taču tas ir atkarīgs, vai ES sēdīsies pie galda un nopietni uzklausīs [Lielbritānijas] priekšlikumus," piebilda parlamenta apakšpalātas priekšsēdētāja, kuras uzdevums ir gādāt par valdības dienaskārtības uzturēšanu likumdevēju sapulcē.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu