Mūžībā aizgājis aktieris Vladimirs Etušs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vladimirs Etušs
Vladimirs Etušs Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Maskavā 96 gadu vecumā miris aktieris Vladimirs Etušs, kas bijušās PSRS teritorijā ir labi pazīstams ar savām lomām filmās „Kaukāza gūstekne”, „Ivans Vasiļjevičs maina profesiju” un „Divpadsmit krēsli”. 8. martā aktierim kļuva slikti un viņš bezsamaņā nogādāts vienā no Maskavas slimnīcām, taču ārstiem viņa dzīvību neizdevās glābt.

Aptuveni pirms mēneša Vladimiram Etušam bija smags infarkts, pēc kā viņa veselība strauji pasliktinājās. Mākslinieka bēru izdevumus apņēmies segt Vahtangova teātris un valsts.

Atvadīšanās no Vladimira Etuša notiks 12. martā Vahtangova vārdā nosauktajā teātrī un tajā pašā dienā viņu apbedīs Maskavas Novodevičas kapsētā.

2018.gada jūnijā Vladimiru Etušu nogādāja slimnīcā, kad viņam kļuva slikti atpūtas laikā Itālijā. Aktieris pabija slimnīcā mazliet ilgāk nekā nedēļu, bet pēc tam devās atlabt uz kādu Piemaskavas sanatoriju. Decembra sākumā viņš atkal kāpa uz skatuves, lai nospēlētu lomu trīs stundas ilgā izrādē, kas, pēc kritiķu domām, viņam labi izdevies, jo fiziskā forma bijusi lieliska.

Vladimirs Etušs ir dzimis Maskavā 1922. gada 6. maijā ebreju ģimenē. Uzreiz pēc nacistiskās Vācijas uzbrukuma savam sabiedrotajam – PSRS, mākslinieks kā brīvprātīgais devās uz fronti, no kurienes nosūtīts uz militāro tulku skolu Stavropolē. 1943.gadā Vladimirs Etušs ieguva leitnanta dienesta pakāpi.

Pēc teātra skolas beigšanas 1945.gadā Etušs sācis strādāt Vahtangova teātrī. Kā kino aktieris viņš debitēja 1953.gadā Mihaila Romma vēsturiskajā filmā „Admirālis Ušakovs”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu