RTAB: Pērn tūristu vidū Vecrīga saglabā iecienītākās vietas statusu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vaļņu iela Vecrīgā. Ilustratīvs attēls
Vaļņu iela Vecrīgā. Ilustratīvs attēls Foto: Lita Krone/LETA

Aizvadītajā gadā tūristu vidū iecienītākā vieta, ko apmeklēt ceļojumā, nemainīgi paliek Vecrīga, pastāstīja Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča.

Viņa skaidroja, ka tūristus Vecrīgā piesaista pilsētvide - skaistas mājas, kafejnīcas. "Vecrīga ir viens no pirmajiem punktiem, kas viņiem paliek atmiņā," teica Jermaloviča.

Vienlaikus Jermaloviča uzsvēra, ka lielā tūristu interese par Vecrīgu vasarās rada problēmas, jo veido milzīgu cilvēku koncentrāciju. Kā viņa skaidroja, šajā laikā gan individuālie ceļotāji, gan tūristu grupas, piemēram, no kruīza kuģiem vienlaikus nonāk Vecrīgā.

Tāpat viņa atzīmēja, ka tūristi iecienījuši doties arī uz centrāltirgu. Viņasprāt, tur ir redzama mūsu dzīve, mūsu kultūra, mūsu ēdieni utt. Pēc viņas paustā, tūristi apmeklē muzejus un koncertus. Svarīgas ir arī ēstuves.

Kā sacīja Jermaloviča, principā tūristi kā galvenos apskates objektus atsevišķi izdala Vecrīgu, centrāltirgu, Brīvības pieminekli, jūgendstilu.

Rīga pērn piesaistījusi rekordlielu skaitu tūristu - 2018.gadā Latvijas galvaspilsētu apmeklējuši 3,5 miljoni ārvalstu viesu, kas ir 1,4 reizes vairāk nekā 2017.gadā.

Vislielāko viesu skaitu Rīgā 2018.gadā veidoja tūristi no Vācijas - 176 900 jeb 11,9% no visiem ārvalstu viesiem Rīgā. Viņiem seko viesi no Krievijas (173 800 jeb 11,7%), Igaunijas (109 800 jeb 7,4%), Lietuvas (100 400 jeb 6,7%) un Lielbritānijas (98 700 jeb 6,6%).

Rīgas tūrisma attīstības birojs nodibināts 2009.gada oktobra beigās. Tā dibinātāji ir Rīgas dome (70%), Latvijas nacionālā aviosabiedrība "airBaltic" (10%), Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (10%) un Latvijas Tūrisma aģentu asociācija (10%). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs. Birojs par savas darbības un radītā Rīgas zīmola vadmotīvu izvirzījis principu "Labi rīdziniekam - labi tūristam".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu