Ugunsdzēsēji pagājušajā diennaktī dzēsuši sešus kūlas ugunsgrēkus (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kūlas ugunsgrēks; ilustratīvs foto.
Kūlas ugunsgrēks; ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ugunsdzēsēji aizvadītajā diennaktī piedalījušies sešu pērnās zāles ugunsgrēku likvidēšanā, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvā informācija.

VUGD pārstāve Inta Palkavniece minēja, ka visos ugunsgrēkos degšanas platība bijusi no 20 kvadrātmetriem līdz pus hektāram.

Kopumā kopš gada sākuma ir jau dzēsti 50 kūlas ugunsgrēki. Šogad pirmais pērnās zāles dedzināšanas gadījums fiksēts 21.februārī.

2018.gadā pirmais kūlas ugunsgrēks reģistrēts 11.martā Liepājā, 2017.gadā - 3.februārī Smiltenes novadā, bet 2016.gadā - 2.februārī Ķekavas novadā.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība, kas nodara kaitējumu dabai un apdraud gan cilvēku veselību un dzīvību, gan nekustamo īpašumu.

Pagājušajā diennaktī VUGD saņēmis 46 izsaukumus, no kuriem 18 bija uz ugunsgrēkiem, 19 uz glābšanas darbiem, bet deviņi maldinājumi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu