ĀM prioritārajiem pasākumiem šī gada budžetā piešķirti 1,3 miljoni eiro (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ārlietu ministrijas māja Valdemāra ielā 3.
Ārlietu ministrijas māja Valdemāra ielā 3. Foto: Ieva Čīka/LETA

Ārlietu ministrijas (ĀM) prioritārajiem pasākumiem šī gada budžetā piešķirti 1,355 227 miljoni eiro, liecina valdībā atbalstītā 2019.gada budžeta likumprojekta pielikums.

Visvairāk jeb 507 920 eiro piešķirti neatliekamiem pasākumiem Latvijas diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību telpu, drošības sistēmu un materiāltehniskajam nodrošinājumam krīzes situāciju novēršanai.

254 000 eiro piešķirti informācijas un komunikāciju tehnoloģiju funkcionalitātes nodrošināšana pieaugošo kiberdraudu apstākļos un konsulāro pakalpojumu sniegšanai, savukārt 250 000 eiro - Latvijas diplomātiskā un konsulārā dienesta stiprināšanai Latvijas drošības un ekonomisko pamatinterešu aizstāvībā.

Vēl 139 500 eiro piešķirti pakalpojumu pieejamības ārvalstu pilsoņiem – vīzu pieteicējiem vēstniecībā Indijā nodrošināšanai un 110 500 eiro piešķirti Latvijas prezidentūrai Baltijas jūras valstu padomē un Baltijas Ministru padomē.

50 000 eiro tiks ieguldīti Baltijas Mediju izcilības centra darbības nodrošināšanā, bet 43 307 eiro - Diasporas likuma normu īstenošanai.

Kā ziņots, piektdien no rīta finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) Saeimā iesniedza 2019.gada budžetu. Mūrniece uzsvēra, ka budžets tiks nodots izskatīšanai Saeimas komisijās un tā izskatīšana noritēs raiti.

"2019.gada budžets nodrošinās saskanīgu valsts pastāvēšanu," uzsvēra Saeimas spīkere Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), piebilstot, ka budžetā netiks ietvertas tā dēvētās deputātu kvotas.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Mārtiņš Bondars (AP) uzsvēra, ka viņa vadītā komisija pie 2019.gada budžeta izskatīšanas ķersies klāt 18.martā un 19.martā, šim darbam veltot pilnu darba dienu.

2019.gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti 9,2 miljardu, bet izdevumi 9,4 miljardu eiro apmērā. Pamatbudžetā plānotie ieņēmumi veido 6,4 miljardus, bet izdevumi 6,8 miljardus eiro. Savukārt speciālajā budžetā ieņēmumi plānoti trīs miljardu eiro, bet izdevumi 2,8 miljardu eiro apmērā.

2019.gada vispārējās valdības budžeta deficīts plānots 0,5% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP). Savukārt IKP pieaugums 2019.gadā prognozēts 3% apmērā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu