Dairis Bertāns piedzīvojis debiju NBA

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @OlimpiaMI1936 no Twitter

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns piedzīvojis debiju Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Viņa pārstāvētā Ņūorleānas "Pelicans" ar 116:128 izbraukumā piekāpās Atlantas "Hawks" vienībai. Bertāns savā debijas spēlē punktus neguva. 

29 gadus vecais Bertāns laukumā pavadīja 6 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā punktus neguva. Viņš veica vienu rezultatīvu piespēli, bet vienīgais divu punktu vērtē izmestais metiens pa grozu bija neprecīzs. 

Bertāns vienīgo reizi laukumā devās septiņarpus minūtes līdz pirmā puslaika beigām, jau pēc pāris minūtēm nopelnot piezīmi. Kamēr latvietis bija laukumā, "Hawks" izdevās atspēlēties no astoņu punktu deficīta un kopumā veikt arī 18:2 izrāvienu.

Kopumā "Pelicans" un "Hawks" komandas demonstrēja līdzīgu basketbolu, taču pēdējā ceturtdaļā veiksmīgāk nospēlēja Atlantas vienība. Spēles pēdējā nogrieznī laukumā nedevās "Pelicans" līderis Entonijs Deiviss.

Ņūorleānas sastāvā pa 23 punktiem guva Frenks Džeksons un Džūliuss Rendls, kamēr "Hawks" ar gūtiem 27 punktiem izcēlās Kevins Huerters. 

"Pelicans" piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas. 

Bertāns kļuva par sesto latvieti, kurš devies laukumā NBA spēlē. Pirms viņa to bija iespējuši Gundars Vētra, Andris Biedriņš, Kristaps Porziņģis, Dāvis Bertāns un Rodions Kurucs.  

Bertāna vienošanās ar "Pelicans" paredz sadarbību līdz šīs sezonas beigām un ar kluba iespēju to pagarināt vēl uz vienu gadu.

"Pelicans" šosezon aizvadītajās 68 spēlēs ir izcīnījusi 30 uzvaras, kas komandai dod 12. vietu Rietumu konferencē. Vienība arī saglabā teorētiskas iespējas kvalificēties izslēgšanas spēlēm. 

Nākamo spēli "Pelicans" aizvadīs otrdien, kad uzņems NBA līderi Milvoki "Bucks".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu