Sevastova Baltijas labāko tenisistu duelī tiksies ar Kontaveitu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova šodien prestižā Indianvelsas WTA "Premier" sērijas turnīra trešās kārtas mačā tiekas ar Igaunijas pārstāvi Aneti Kontaveitu.

Abas tenisistes uz sava korta aizvadīs pēc skaita pirmo maču, tam sākoties plkst.20 pēc Latvijas laika.

Sevastova pasaules rangā ieņem 11.vietu, un ar šādu numuru viņa izlikta arī turnīrā, kamēr Kontaveita ir planētas 21.rakete, turklāt šāds numurs viņai piešķirts arī sacensībās.

Šī pāra uzvarētāja ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā tiksies ar pasaules piekto raketi Karolīnu Plīškovu no Čehijas vai Beļģijas tenisisti Isalīnu Bonaventuru, kura WTA rangā atrodas 144.vietā.

Sevastova ar Kontaveitu savā starpā tikušās vienu reizi, kad 2016.gadā Zviedrijā notikušā Bostades WTA "International" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar 6-2, 6-4 uzvarēja Latvijas pārstāve.

Sevastovai Indianvelsā pirmā kārta bija brīva, bet otrajā viņa ar 6-3, 6-4 uzvarēja amerikānieti Medisonu Brenglu, kura ir planētas 96.numurs. Par trešās kārtas sasniegšanu viņa nopelnījusi 65 WTA ranga punktus.

Savukārt Kontaveita arī no pirmās kārtas bija brīva, bet otrajā viņa ar 6-3, 7-6 (7:4) pieveica olimpisko čempioni Moniku Pudžu no Puertoriko (WTA 58.).

Pašlaik 23 gadus vecā Kontaveita savas karjeras laikā izcīnījusi vienu WTA raudzes titulu, kad 2017.gadā viņa triumfēja Nīderlandē notikušajās Hertogenbošas WTA "International" sacensībās. Tas gads viņai bija ļoti veiksmīgs, jo igauniete kopumā sasniedza trīs finālus, bet visas karjeras laikā viņa spēlējusi četros WTA turnīru finālos - pēdējais bija pērn septembrī, kad viņa Uhaņas WTA "Premier" sacensību izšķirošajā mačā piekāpās Arinai Sabaļenkai no Baltkrievijas.

Karjeras rekords pasaules rangā Kontaveitai ir 20.vieta, ko viņa sasniedza pērn oktobrī. Savukārt šosezon viņa uzvarējusi sešos no 11 mačiem, tomēr tikai vienreiz spējusi turnīrā uzvarēt divās cīņās pēc kārtas.

Pērn Sevastova par sezonas piekto "Grand Slam" turnīru uzskatītajā Indianvelsā sasniedza astotdaļfinālu, par to nopelnot 120 WTA ranga punktus. Pirmo reizi viņa šajās sacensībās spēlēja 2010.gadā, kad aizkļuva līdz trešajai kārtai.

Ja Sevastova šogad Indianvelsā sasniegs ceturtdaļfinālu, viņa nākamnedēļ varētu debitēt pasaules ranga pirmajā desmitniekā.

Indianvelsas sieviešu turnīra trešo kārtu svētdien nepārvarēja Latvijas otrā rakete Aļona Ostapenko, kura ar rezultātu 6-4, 3-6, 4-6 piekāpās Markētai Vondrušovai no Čehijas.

Savukārt Latvijas vīru tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis piektdien ATP "Masters 1000" sērijas turnīrā pirmās kārtas mačā ar rezultātu 3-6, 7-5, 2-6 piekāpās Austrālijas tenisistam Aleksam Boltam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu