"Pelicans" treneris: Bertānam vēl būs pietiekami daudz laika, lai sevi apliecinātu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Elvins Džentrijs
Elvins Džentrijs Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņūorleānas "Pelicans" galvenais treneris Elvins Džentrijs uzskata, ka Dairim Bertānam vēl būs pietiekami daudz laika, lai apliecinātu sevi "Pelicans" sastāvā. 

Bertāns savā jaunajā komandā nebija aizvadījis nevienu pilnvērtīgu treniņu. 

Debiju NBA viņš piedzīvoja naktī uz pirmdienu (Latvijas laiks) viesos mačā pret Atlantas "Hawks", kurā "Pelicans" piedzīvoja zaudējumu ar 116:128

"Pelicans" komandai līdz regulārā čempionāta un, visticamāk, sezonas noslēgumam atlicis aizvadīt 13 mačus, kuru laikā Bertānam jāpārliecina kluba vadība, treneri par savu lietderību. 

"Es gan to neuztveru kā kaut kādu pārbaudījumu," kluba mājas lapā citēts Elvins Džentrijs. "Gribēju viņu iesaistīt spēlē kādas piecas sešas minūtes, lai viņš varētu aklimatizēties. Viņš nepiedalījās treniņos; Bertāns iesaistījās spēlē, kurā viņam nebija daudz priekšzināšanu, kā strādā mūsu komanda. Vēl priekšā būs pietiekami daudz laika, lai varētu viņam palīdzēt spēlēs un situācijās, kurās izmantot metienu."

Savā debijas spēlē NBA vecākais no brāļiem Bertāniem laukumā pavadīja 6 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā punktus neguva. Viņš veica vienu rezultatīvu piespēli, bet vienīgais divu punktu vērtais metiens pa grozu bija neprecīzs. 

Bertāns vienīgo reizi laukumā devās septiņarpus minūtes līdz pirmā puslaika beigām, jau pēc pāris minūtēm nopelnot piezīmi. Kamēr latvietis bija laukumā, "Hawks" izdevās atspēlēties no astoņu punktu deficīta un kopumā veikt arī 18:2 izrāvienu. 

Viņam gan nebija daudz iespēju likt lietā vienu no saviem spēcīgākajiem ieročiem - tālmetienu. 

"Ir grūti iekļauties komandas spēlē, ja neesi piedalījies treniņos," par Bertānu sacīja viens no "Pelicans" līderiem Elfrīds Peitons, kurš cīņā ar Atlantas "Hawks" izcēlās ar "triple-double". "Viņam vēl būs iespējas. Ņemot vērā, ka nezināja aizsardzības un uzbrukuma sistēmas, Bertāns izskatījās solīdi. Viņš darbojās labi. Situācija nav vienkārša, bet viņam ir gaiša galva un mēs viņu iedrošinām."

Nākamo spēli "Pelicans" komanda aizvadīs otrdien, kad uzņems NBA līderi Milvoki "Bucks".

"Pelicans" šosezon aizvadītajās 68 spēlēs ir izcīnījusi 30 uzvaras, kas komandai dod 12. vietu Rietumu konferencē. Vienība arī saglabā teorētiskas iespējas kvalificēties izslēgšanas spēlēm. 

Bertāna vienošanās ar "Pelicans" paredz sadarbību līdz šīs sezonas beigām un ar kluba iespēju to pagarināt vēl uz vienu gadu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu