"Boeing" atceļ jauna lidaparāta prezentāciju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix

Pēc aviokatastrofas Etiopijā "Boeing" atcēlis 13. martā plānoto "Boeing 777X" lidmašīnas prezentāciju, tomēr kompānija meklē iespējas, kā prezentēt jano lidaparātu jau tuvākajā nākotnē, vēsta "Reuters". 

"Meklējam iespēju, kā tuvākajā nākotnē iepazīstināt pasauli ar jauno "Boeing 777X". Tomēr pašlaik kompānijas prioritāte ir izmeklēt Etiopijas aviokatastrofas iemeslus," teikts "Boeing" ziņojumā. 

Iepriekš vēstīts, ka "Boeing 737 Max 8" ir otrā šaura korpusa "737 Max" versija, kas ekspluatācijā nonāca 2017. gadā. Šiem laineriem ir jāaizstāj "Boeing 737 Next Generation" lidmašīnas. Aviokatastrofa Etiopijā kļuva par otro, kas notikusi ar jaunās paaudzes lidmašīnām. 

2018. gada 29. oktobrī "Boeing 737 Max 8" nogāzās netālu no Džakartas Indonēzijā. Novembrī aviokompānija atzina, ka jaunajām lidmašīnām ir iespējamas kļūdas vadības sistēmā. 

Pēc Etiopijas aviokatastrofas Ķīnas varasiestādes ir apturējušas visu "Boeing 737 Max 8" lidmašīnu lidojumus līdz brīdim, kad tiks noskaidroti visi katastrofas iemesli. "Reuters" aplēsis, ka Ķīnā tiek ekspluatētas 60 šāda tipa lidmašīnas. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu