ASV zoodārzā jaguārs uzbrūk sievietei, kas uzņēma pašiņu (5)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zoodārzā Arizonas štatā, ASV, jaguārs uzbrucis sievietei, kura pārkāpa nožogojumu, lai uzņemtu pašbildi, vēsta aģentūra "Reuters". Jaguārs paplosīja sievietes roku, taču zoodārzs apstiprinājis, ka dzīvnieka vainas šajā incidentā nebija un tam nedraud iemidzināšana.

Aculiecinieka uzņemtā video redzams, kā apmēram 30 gadus vecā sieviete pēc savainošanās sāpēs guļ uz zemes. 

"Dzirdēju, kā jaunā sieviete kliedza pēc palīdzības. Jaguārs bija izbāzis ķepas ārā no krātiņa un apņēmis viņas roku, iecērtot nagus miesā," stāsta aculiecinieks Adams Vilkersons.

Viņš novērsa jaguāra uzmanību, iemetot krātiņā ūdens pudeli, un aizvilka sievieti prom no nožogojuma.

Sieviete tika aizvesta uz slimnīcu. Pēc tam viņa atgriezās zoodārzā, lai atvainotos.

"Viņa gribēja uzņemt pašbildi vai arī attēlu ar dzīvnieku. Viņa pielika roku tik tuvu krātiņam, ka dzīvnieks varēja viņu aizsniegt," norāda uz izsaukumu atbildējušā glābšanas dienesta runasvīrs Šons Gillelands.

Zooloģiskais dārzs norāda, ka jaguāru mātīte visu laiku atradās savā krātiņā. Notikušais tiek izmeklēts. 

"Varam apsolīt, ka ar mūsu jaguāru nekas nenotiks," dzīvnieku draugiem apliecināja zoodārzs.

Barjera, ko sieviete pārkāpa, atrodas vairāku pēdu attālumā no jaguāra nožogojuma. Barjeru pārkāpt nav nemaz tik viegli, uzsver zoodārza pārstāve Kristija Morkoma. "Tie ir savvaļas dzīvnieki, un barjeras izvietotas ar nodomu," viņa norāda.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu