Zolitūdes traģēdijā morāli cietušajiem tiks izmaksāti 140 000 eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zolitūdes traģēdijas upuru piemiņas pasākums
Zolitūdes traģēdijas upuru piemiņas pasākums Foto: Edijs Pālens/LETA

Mazumtirgotājs "Maxima Latvija" Zolitūdes traģēdijā morāli cietušajiem izmaksās nepilnus 140 000 eiro, informē uzņēmuma Korporatīvo attiecību departamenta direktors Jānis Beseris.

Viņš pavēstīja, ka biedrība "Zolitūde 21.11", cietušo pārstāvji un "Maxima Latvija" ir vienojušies par materiālu atbalstu arī Zolitūdes traģēdijā morāli cietušajiem, izpildot iepriekš pausto apņemšanos par atbalsta nodrošināšanu visiem traģēdijā cietušajiem. Materiālais atbalsts būs pieejams 61 morāli cietušai personai, kuras Zolitūdes traģēdijas krimināllietas ietvaros atzītas par cietušām. Pēc panāktās vienošanās par atbalsta sniegšanas kārtību, izmaksas jau ir veiktas lielākajai daļai morāli cietušo.

"Pildot savu solījumu un apņemšanos, esam nodrošinājuši finansiālā atbalsta pieejamību visiem traģēdijā cietušajiem. Kā uzņēmums esam morāli atbildīgi par saviem darbiniekiem un klientiem, kuri traģēdijas brīdī atradās veikalā. Pašlaik vienošanās par finansiālā atbalsta saņemšanu noslēgtas ar visām fiziski cietušajām personām un gandrīz ar visām bojā gājušo ģimenēm, tajā skaitā palīdzēts arī ugunsdzēsēju ģimenēm," sacīja "Maxima Latvija" vadītājs Andris Vilcmeiers.

Kompānijā arī atzīmēja, ka līdz šim atbalsta nodrošināšanai cietušajiem uzņēmums ir veicis izmaksas gandrīz deviņus miljonu eiro apmērā, ietverot atbalstu bojā gājušo tuviniekiem, cietušajiem, kas guva fiziskus miesas bojājumus, bērniem, kas traģēdijā zaudēja vecākus, kā arī morāli cietušajiem.

Jau ziņots, ka 2013.gada 21.novembrī Zolitūdē notika traģēdija - sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Būveksperti secinājuši, ka traģēdija notika, jo bija nepareizi aprēķinātas jumta konstrukciju slodzes, tādēļ tas iegruva.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu