Izdevniecība "Liels un mazs" nominēta prestižai balvai

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
No kreisās: Alīse Nīgale (Izdevniecība "Liels un mazs")
No kreisās: Alīse Nīgale (Izdevniecība "Liels un mazs") Foto: facebook/Alīse Nīgale

Bērnu grāmatu izdevniecība "Liels un mazs" nominēta 56. starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus prestižajai balvai "Gada labākais bērnu grāmatu izdevējs", informē izdevniecībā.

Balva "Gada labākais bērnu grāmatu izdevējs" tiks pasniegta septīto reizi, un ik gadu tai tiek nominētas izdevniecības no sešām pasaules daļām - Eiropas, Āzijas, Okeānijas, Āfrikas, Latīņamerikas un Ziemeļamerikas. Finālam no katra reģiona tiek izvirzīti pieci izdevēji. Ar "Liels un mazs" par labākā Eiropas bērnu grāmatu izdevēja titulu sacenšas izdevēji no Vācijas, Itālijas, Somijas un Portugāles. Par nominētajām izdevniecībām līdz 15. martam balso Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus reģistrētie dalībnieki.

Balsošanas rezultāti tiks paziņoti 56. Boloņas grāmatu tirgū Itālijā, kas norisināsies no 1. aprīļa līdz 4. aprīlim. Starptautiskais Boloņas bērnu grāmatu tirgus ir pasaules nozīmīgākā bērnu grāmatniecības profesionāļu tikšanās, kurā šogad piedalīsies gan izdevniecība "Liels un mazs", gan citi Latvijas apgādi, kas strādās Latvijas nacionālajā stendā "Books to Fall For".

Šī ir jau otrā reize pēc kārtas, kad "Liels un mazs" tiek nominēta balvai, kuru piešķir, izceļot izdevēju augsto profesionalitāti, ar kādu tie iepriekšējā gadā īstenojuši inovatīvus un intelektuāli augstvērtīgus bērnu grāmatu projektus.

Foto: Raidījuma "Literatūre" pirmizrāde (Inese Zandere)
Foto: Raidījuma "Literatūre" pirmizrāde (Inese Zandere) Foto: Jānis Škapars/TVNET

Izdevniecības galvenā redaktore, dzejniece Inese Zandere norāda, ka izdevniecība šī gada nogalē svinēs savu 15. dzimšanas dienu, tādējādi sasniedzot pusaudža vecumu. Viņa pauda, ka pērn izdevniecības spertais solis, kas pamanīts arī ārpus Latvijas, bija vērsts uz aizvien organiskāku un ciešāku savienību starp grāmatas teksta un vizuālo valodu. "Laba bērnu grāmata runā abās," pārliecināta Zandere.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu