Galerijā "Daugava" Kaspara Zariņa "prieka gēns"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Zariņš (1962) “Prieka gēns”
Kaspars Zariņš (1962) “Prieka gēns” Foto: publicitātes

Galerijā "Daugava" (Ausekļa iela 1) 13. martā tiks atklāta Kaspara Zariņa (1962) izstāde “Prieka gēns”, informē galerijā.

"Šai izstādei gatavoju abstraktus eļļas darbus uz audekla, turpinot ideju par prieka gēnu. Vēlos uzgleznot abstrakciju, kas gala beigās kļūst par dzīvu realitāti un ir taustāma savā vieliskumā," skaidro pats mākslinieks.

Zariņš dzimis 1962. gadā, beidzis Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas skolu, Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļu, absolvējis profesora Induļa Zariņa meistardarbnīcu. Piedalās grupu izstādēs Latvijā, Lietuvā, Krievijā, Zviedrijā, Kanādā, Austrālijā, Dānijā, Austrijā, Nīderlandē un citās valstīs. Realizējis vairākus monumentālus gleznojumus Latvijā un aiz tās robežām.

Zariņa darbi atrodas Latvijas Mākslinieku savienības un Krievijas Mākslas fonda kolekcijās, Norčēpingas Mākslas muzejā Zviedrijā, kā arī privātkolekcijās Latvijā, Lietuvā, Krievijā, Vācijā, Francijā, Dānijā, Anglijā, Zviedrijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu