Kultūras darbinieki atbalsta LIZDA pieteikto pedagogu piketu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Kultūras darbinieku arodbiedrību federācija (LKDAF) pauž atbalstu Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) pieteiktajai pedagogu protesta akcijai prasībā pildīt darba samaksas paaugstināšanas grafiku 2019. gadā, aģentūru LETA informēja federācijā.

LKDAF vērsusies pie Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces, solidarizējoties ar LIZDA un pieprasot minētā grafika izpildi.

Organizācija atgādina, ka arī Kultūras ministrijas padotībā un pārraudzībā ir liels izglītības iestāžu tīkls, kas nodrošina kultūrizglītības pakalpojumus visos izglītības līmeņos. Kultūrizglītību veido 147 pašvaldību un privātās profesionālās ievirzes izglītības iestādes, kuras īsteno mākslas, mūzikas un dejas programmas, kā arī 14 valsts un divas pašvaldību profesionālās vidējās izglītības iestādes, kuras īsteno mākslas, dizaina un mūzikas izglītības programmas, un trīs augstskolas.

LKDAF jautājumā par 2019. gada valsts budžeta projektu atbalsta LIZDA prasības pildīt Izglītības likumā noteikto kā arī precīzi īstenot grafikā noteikto.

LETA jau ziņoja, ka, ņemot vērā 2019. gada budžeta projektā neiekļauto pedagogu darba samaksas paaugstināšanu, 20. martā pie Saeimas notiks vismaz 2500 pedagogu pikets. Ja arī pēc protesta akcijas līdzekļi algu paaugstināšanai no šī gada septembra netiks rasti, pedagogi gatavi streikam.

Pēc LIZDA ārkārtas padomes slēgtās daļas sēdes Vanaga norādīja, ka padomes locekļi bija vienoti pārliecībā par to, ka ir jāpastāv par savām tiesībām un normatīvajos aktos noteiktā pildīšanu, cenšoties panākt iepriekš valdībā apstiprinātā pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafika izpildi.

Jau vēstīts, ka pedagogu atalgojuma pieaugumu plānots risināt 2020. gada budžetā, izriet no Kariņa iepriekš sacītā žurnālistiem. Saistībā ar agrāk Saeimas pieņemtajiem lēmumiem, kas attiecas uz "vēl lielākiem algas paaugstinājumiem pedagogiem", - šis process attieksies uz 2020. gada budžetu, "kad sāksim veidot savu politiku, nevis tehniski pieņemt budžetu", skaidroja Kariņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu