Krievijā sāk tiesāt Sanktpēterburgas metro teroraktā apsūdzētos

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Sanktpēterburgā pirmdien sāk tiesāt 11 cilvēkus, kas ir apsūdzēti par 2017.gadā šajā Krievijas pilsētā metro notikušo teroraktu, kurā tika nogalināti 15 cilvēki un vairāki desmiti ievainoti, pavēstīja Sanktpēterburgas tiesu apvienotais preses dienests.

"Maskavas apgabala karatiesa pieņēma lēmumu par izbraukuma tiesas sēdes rīkošanu pēc lietas būtības 11.martā. Sēde notiks Ļeņingradas apgabala karatiesā," pavēstīja preses dienestā.

Atbildību par sprādzienu uzņēmās ar teroristu organizāciju "Al Qaeda" saistīts grupējums, norādot, ka terorakts bijis vēstījums valstīm, kas ir iesaistītas karā pret musulmaņiem, ļaujot noprast, ka tā bijusi atmaksa par Krievijas iesaistīšanos Sīrijas pilsoņkarā.

Varasiestādes uzskata, ka Sanktpēterburgas teroraktu sarīkoja 22 gadus vecais Akbardžons Džalilovs - Krievijas pilsonis, kurš dzimis Kirgizstānā. Sprādzienā Džalilovs gāja bojā.

Viņa 11 līdzzinātāji tagad stāsies karatiesas priekšā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu