Izmeklētāji: Dopinga "mafija" vairākus gadus piedalījās lielajos sporta pasākumos (1)

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ārsts Marks S. un viņa komanda bija izveidojuši mafijai līdzīgu struktūru, kas vairākus gadus piedalījās lielajos sporta pasākumos, pirmdien preses konferencē Austrijā paziņoja dopinga skandāla izmeklēšanas komisijas pārstāvis Dīters Cefans.

Aizpagājušajā nedēļā Austrijas policija pasaules čempionāta laikā dopinga skandāla izmeklēšanas ietvaros aizturēja deviņas personas, starp kurām bija pieci distanču slēpotāji no Austrijas, Igaunijas un Kazahstānas.

Ievērojamā dopinga lietošanas slēpšanas shēma notikusi kāda Erfurtē dzīvojoša ārsta vadībā. Skandālā iesaistītie sportisti izmantojuši vācu ārsta Marka S. pakalpojumus, lai uzlabotu rezultātus. Marka vārds publiski netiek saukts, jo to aizsargā Vācijas likumdošana, taču iepriekš jau izskanējis, ka tas varētu būt Marks Šmits.

Pirmdien preses konferencē Cefans paziņoja, ka izveidotajai struktūrai esot līdzības ar krievu, itāļu un Balkānu mafijas organizācijām.

"[Doktors S.] un viņa līdzdalībnieki starptautiskajos sporta pasākumos piedalījās gadiem. Noziedzīgajai organizācijai bija skaidrs mērķis sevi realizēt ar vērienu," paziņoja Cefans.

Dopinga lietošanas shēmā bija hierarhija ar sadalītiem pienākumiem kā asins transportēšana un pārliešana, kurus veica atšķirīgas personas. Tāpat grupējums izvairīšanās nolūkā izmantojis ārvalstu priekšapmaksas telefona kartes.

Austrijā dopinga lietošana ir kriminālpārkāpums, tāpēc šiem pieciem sportistiem par krāpšanos sportā draud pat trīs gadu cietumsods.

Tieši distanču slēpošanā dopinga lietošana vēsturiski bijusi izplatīta, jo līdzīgi reidi bija 2001.gadā pasaules čempionātā Somijā, kamēr 2006.gada Turīnas olimpiskajās spēlēs Itālijas policija pārbaudīja Austrijas biatlona un slēpošanas komandu, bet pirms diviem gadiem pasaules čempionātā biatlonā policija veica kratīšanu Kazahstānas izlasē.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu