NEPLP soda LTV par deju uzveduma "Abas malas" pārtraukšanu ar reklāmu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Anna Jurkovska

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pieņēmusi lēmumu sodīt VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) par deju uzveduma "Abas malas" pārtraukšanu ar reklāmas pauzi, tādējādi kaitējot raidījuma viengabalainībai.

Kā aģentūra LETA noskaidroja padomē, NEPLP tika izskatīta administratīvā pārkāpuma lieta, kas tika ierosināta pret LTV par programmā LTV1 deju uzveduma "Abas malas" pārtraukšanu, izvietojot reklāmas pauzi, tādējādi kaitējot raidījuma viengabalainībai.

Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 44.panta otrā daļa paredz, ka, atspoguļojot šādus pasākumus, reklāma ir izvietojama tikai starp tā daļām vai pauzēs. Tā kā elektroniskais plašsaziņas līdzeklis neievēroja minētos noteikumus, NEPLP pieņēma lēmumu sabiedrisko televīziju sodīt, piemērojot naudas sodu 100 eiro apmērā.

Šis ir pirmais šāda veida precedents, kad NEPLP pieņem lēmumu par saturiskās viengabalainības principa neievērošanu. Kā uzsvēra NEPLP locekle Aurēlija Ieva Druviete, būtu nepieciešams rosināt arī plašāku diskusiju elektronisko mediju nozarē par satura viengabalainības jēdziena izpratni un attiecīgās normas ievērošanu Latvijā.

No vienas puses, pastāv mediju interese gūt reklāmas ieņēmumus, bet vienlaikus ir jāievēro likums, kas šādos gadījumos paredz aizsargāt satura māksliniecisko vērtību un iedzīvotāju tiesības saturu piedzīvot nedalītā formā, pauda Druviete.

Saskaņā ar NEPLP vadlīnijām, ja pārkāpums tiek izdarīts pirmo reizi, tad sods tiek piemērots 70-700 eiro apmērā. Ja līdzīgs pārkāpums tiek atkārtots, tad soda apmērs var sasniegt 7100 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu