Oficiāli: Zidāns atgriežas "Real" galvenā trenera amatā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zinedins Zidāns ar UEFA Čempionu līgas kausu
Zinedins Zidāns ar UEFA Čempionu līgas kausu Foto: AFP/LETA

Spānijas futbola grands Madrides "Real" pirmdien atlaidis galveno treneri Santjago Solari, kura vietā stājies franču speciālists Zinedins Zidāns, ziņo klubs.

Līgums ar 46 gadus veco Zidānu noslēgts līdz 2022.gada 30.jūnijam.

Pagājušajā nedēļā Madrides klubs sensacionāli izstājās no UEFA Čempionu līgas, astotdaļfinālā pamanoties piekāpties Nīderlandes klubam Amsterdamas "Ajax". Pēc šīs neveiksmes izskanēja šaubas par Solari nākotni pie vienības stūres.

Solari par "Real" galveno treneri kļuva rudenī, kad nomainīja Huleni Lopetegi, taču viņa vadībā komandai nav izdevies demonstrēt stabilu sniegumu. Viņa vietā stājies Zidāns, kurš vienību atstāja pagājušajā vasarā, kad trīs reizes pēc kārtas to bija aizvedis pretī triumfam UEFA Čempionu līgā.

Zidāns par "Real" galveno treneri kļuva 2016.gada janvārī, nomainot atlaisto spāni Rafaelu Benitesu, un viņam bija sapņu starts, iegūstot astoņas no pirmajām desmit iespējamajām trofejām. Tomēr iepriekšējā sezonā vienība Spānijas čempionātā ieņēma tikai trešo vietu, nespējot nosargāt pērn iegūto trofeju.

Zidāns ir pirmais treneris vēsturē, kurš UEFA Čempionu līgā uzvarējis trīs reizes pēc kārtas.

Pirms kļūšanas par "Real" galveno treneri Zidāns vadīja kluba rezerves komandu.

Zidāns kā spēlētājs Madrides "Real" komandu pārstāvēja no 2001. līdz 2006.gadam. Viņš trīs reizes tika atzīts par Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) gada labāko spēlētāju, bet 1998.gadā, kad kopā ar Francijas izlasi kļuva par Pasaules kausa ieguvēju, ieguva prestižo "Ballon d'Or" trofeju jeb "Zelta bumbu".

Madrides "Real" ar 51 punktu 27 spēlēs Spānijas čempionāta kopvērtējuma tabulā ieņem trešo vietu, līderei "Barcelona" zaudējot 12 punktus. Madridieši izstājušies no Karaļa kausa izcīņas, tādējādi Spānijas čempionāts viņiem ir palicis šosezon vienīgais turnīrs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu