ASV sola nekavējoties rīkoties, ja tiks identificētas problēmas ar drošību "Boeing 737 MAX 8" lidmašīnās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Ethiopian Airlines" lidmašīna "Boeing 737 MAX 8".
"Ethiopian Airlines" lidmašīna "Boeing 737 MAX 8". Foto: Reuters / Scanpix

ASV Federālās aviācijas pārvaldes (FAA) amatpersonas pirmdien paziņojušas, ka nekavējoties rīkosies, ja tiks identificētas problēmas ar drošību "Boeing 737 MAX 8" lidmašīnās.

"FAA nepārtraukti novērtē un pārrauga ASV civilo komerciālo lidmašīnu darbību. Ja mēs identificēsim problēmas, kas attiecas uz drošību, FAA nekavējoties un atbilstoši rīkosies," paziņoja amatpersonas.

FAA paziņojusi citām globālajām civilās aviācijas pārvaldēm, ka drīzumā sniegs tām informāciju par "Boeing 737 MAX 8".

Pēdējo piecu mēnešu laikā avarējušas divas "Boeing 737 MAX 8" lidmašīnas.

Etiopijā svētdien avarēja nacionālās aviokompānijas "Ethiopian Airlines" lidmašīna "Boeing 737 8 MAX" ar 157 cilvēkiem, kas visi gājuši bojā. Lidmašīna bija ceļā no Etiopija galvaspilsētas Adisabebas uz Kenijas galvaspilsētu Nairobi.

Savukārt pagājušā gada oktobrī cita lidmašīna "Boeing 737-8 MAX" iegāzās Javas jūrā. Indonēzijas aviokompānijas "Lion Air" lidmašīna avarēja neilgi pēc pacelšanās gaisā no Džakartas. Aviokatastrofā gāja bojā visi 189 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu