Sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu daudzviet Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sniega un apledojuma dēļ braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta daudzviet Latvijā, lai gan autoceļu tīrīšanā iesaistītas 170 ziemas tehnikas vienības, informēja "Latvijas valsts ceļi" pārstāvji.

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanā iesaistītas 170 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Ainažu šosejas visa maršruta garumā, uz Vidzemes šosejas visa maršruta garumā, uz Valmieras šosejas no Murjāņiem līdz Valkai, uz Rīgas apvedceļa visa maršruta garumā, uz Daugavpils šosejas no Rīgas līdz Aizkraukles un no Krāslavas līdz Paterniekiem, uz Liepājas šosejas visa maršruta garumā, uz Ventspils šosejas visa maršruta garumā, Liepāja-Rucava visa maršruta garumā, uz Rēzeknes šosejas no Varakļāniem līdz Ludzai, uz Grebņeva-Medumi šosejas visa maršruta garumā, uz Rēzeknes apvedceļa visa maršruta garumā, uz autoceļa Madona-Gulbene visa maršruta garumā, kā arī uz autoceļa Talsi-Strazde-Kuldīga visa maršruta garumā.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Jēkabpils un Preiļu apkārtni.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu