Ģirģens vēlas panākt algu palielinājumu iekšlietu nozarē viszemāk atalgotajiem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens Foto: Zane Bitere/LETA

Iekšlietu nozarē ir identificētas amatpersonas ar zemāko atalgojumu jeb "zemākais slānis", kas ir faktiski nenodrošināts, un kam būtu nepieciešams palielināt atalgojumu, izriet no iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) sacītā intervijā LNT raidījumā "900 sekundes".

Kā piemēru ministrs minēja kadetus, kuri, sākot apmācību, saņem 450 eiro. Tāpat zemu atalgotas esot personas, kas strādā konvojā, un citas. Atalgojumu tām vajadzētu pielīdzināt vismaz līdz 520 eiro, kas, pēc ministra teiktā, ir zemākais atalgojums Nacionālajos bruņotajos spēkos.

Ģirģens cer, ka izmaiņas varēs panākt šā gada laikā. Ministrs gan atzīmēja, ka iekšlietu struktūrās vairumam darbinieku ir dažādas pakāpes, kas nozīmē, ka ir arī dažādas piemaksas. Tomēr, viņaprāt, konkrētos gadījumos nemainīgā algas daļa nav konkurētspējīga.

Runājot par Valsts policijas un citu iekšlietu dienestu vadībai dotajiem uzdevumiem, Ģirģens aicināja neakcentēt, ka "ministrs atnācis un pateicis, ka visiem ripos galvas", jo tā neesot.

Viņš uzsvēra, ka amatpersonu darbs tiks vērtēts gada griezumā, balstoties uz konkrētiem rezultātiem un doto norādījumu izpildi. Piemēram, ir jāuzlabojas atklāto lietu procentam, jāsamazinās amatpersonu pārkāpumu un disciplinārlietu skaitam. Vēl attiecībā uz Valsts policiju ministrs vēlas, lai tiktu sakārtots darbs iecirkņos, piemēram, lai uz galdiem nemētātos krimināllietas, bet tās būtu savietotas skapjos, lai tiktu laicīgi izbeigti "ekonomiski nevajadzīgi procesi", kas gadiem veido uzkrājumus u.c.

Kā ziņots, Ģirģens iepriekš norādījis, ka varētu nomanīt Valsts policijas vadību, ja netiks izpildīti dotie uzdevumi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu