Ziemeļkorejas vēlēšanās "piedalījušies" 99,99% vēlētāju (10)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Ziemeļkorejas parlamenta vēlēšanās piedalījušies 99,99% balsstiesīgo vēlētāju, otrdien vēsta Phenjanas oficiālā ziņu aģentūra KCNA. Vēlētāju aktivitāte augusi, salīdzinot ar iepriekšējo balsošanas reizi, kad tā bija 99,97% līmenī.

Lai nodotu balsi autoritārajam režīmam pilnībā pakļāvīgā parlamenta vēlēšanās, ziemeļkorejieši pie vēlēšanu urnām dodas reizi piecos gados, uzrādot Rietumu demokrātijās neiedomājamu aktivitātes līmeni.

Tiesa gan, diktatora Kima Čenuna pārvaldītajā izolētajā valstī, kur vēlēšanu biļetenos ir tikai viena kandidāta vārds, par šādu iznākumu nekad nevienam nav šaubu.

Vēlētāju aktivitāte šogad nav bijusi 100% līmenī, jo piedalīties nav varējuši tie, kas ir "ārzemēs vai strādā okeānos", skaidro KCNA.

Tāpat kā 2014.gada vēlēšanās, arī nedēļas nogalē notikušajā balsojumā kandidāti saņēmuši vēlētāju 100% atbalstu.

Parlamentā ievēlēto deputātu vidū ir arī Kima Čenuna jaunākā māsa un padomniece Kima Jodžona, vēsta Dienvidkorejas ziņu aģentūra "Yonhap".

Kritiķi norāda, ka Ziemeļkorejas vēlēšanas, kas notiek bezkonkurences apstākļos, pamatā ir politisks rituāls, kas varasiestādēm ļauj apgalvot, ka tām ir tautas mandāts, vienlaikus nostiprinot lojalitāti valdībai un sabiedrības vienotību.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu