17. gadsimtā nogrimuša kuģa enkurs liek sarosīties dārgumu meklētājiem (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Roberts Salmons "Kuģis vētrā"
Roberts Salmons "Kuģis vētrā" Foto: Public Domain

Britu kuģis “Merchant Royal” nogrima 1641. gadā, paraujot sev līdzi 45 tūkstošus kilogramu zelta un 400 meksikāņu sudraba stieņus.

Kopš tā laika kuģa vraks nav redzēts, tomēr nesen Lielbritānijas zvejniekiem savos tīklos nejauši izdevies no jūras dzīlēm izvilkt šā kuģa enkuru.

Kā vēsta izdevums “USA Today”, ņemot vērā enkura izmēru, vecumu un vietu, kur tas atradās, ir apstiprināta tā piederība minētajam britu kuģim.

Pētnieki uzskata, ka tā dēvētais “Jūras Eldorado” nogrima netālu no Anglijas dienvidrietumu raga krastiem. Kuģis devās mājup uz Meksiku, bet iekļuva pamatīgā vētrā. Aplēsts, ka līdz ar kuģi nogrima 1,6 miljardus dolāru vērta dārgumu krava.

Enkura atrašanās vieta varētu liecināt par to, ka netālu jāatrodas arī pašam kuģim un dārgumiem, tomēr pētniekiem jāveic pamatīgi priekšdarbi.

Dārgumu mednieks un uzņēmējs Marks Milbērns izdevumam “iNews” skaidroja, ka šāda veida operācijā nepieciešama profesionālu nirēju komanda.

“Enkurs tika atrasts aptuveni 90 metru dziļumā. Nav daudz cilvēku, kas ir kvalificēti nirt tik dziļi. Protams, es došos uz turieni visu aplūkot pats, tomēr mums noteikti būs jāgaida labāki apstākļi niršanai un ļoti rūpīgi jāsagatavojas,” komentēja Milbērns.

Milbērns arī ir pārliecināts, ka izpētes darbus varētu arī apgrūtināt daudzi privātie dārgumu meklētāji, jo ziņa par enkuru izplatījusies medijos visā pasaulē.

“Būs cilvēki, kas dosies uz turieni medīt dārgumus. Visvairāk mani uztrauc, ka kāds varētu atrast tos un nevienam nepaziņot,” piebilda Milbērns.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu