Rīgas dome šorīt neesot paguvusi izsludināt "puteņa biļetes" (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgu pārsteidz spēcīgs sniegputenis
Rīgu pārsteidz spēcīgs sniegputenis Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Tā dēvētās puteņa biļetes rīdziniekiem šodien nav pieejamas, jo sinoptiķi par gaidāmo sniega segas pieaugumu tik lielos apmēros pašvaldību informēja tikai šorīt, pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Viņa atgādina, ka departamentam ir noslēgts līgums ar VSIA "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs", kurš pašvaldību brīdina par gaidāmajiem laika apstākļiem.

Ja iepriekšējā dienā līdz plkst.18 ir zināms, ka nākamajā dienā nokrišņu būs vairāk nekā septiņi milimetri 12 stundās, kas nozīmē, ka sniega sega varētu pieaugt par aptuveni septiņiem centimetriem, tiek izsludinātas "puteņa biļetes". Šie atvieglojumi autobraucējiem netiek izsludināti sestdienās un svētdienās un ja nokrišņi ir gaidāmi laika periodā no plkst.19 līdz plkst.2.

Tomēr par šodien gaidāmo puteni sinoptiķi informējuši vien šorīt, ap plkst.8, brīdinot, ka laika posmā no plkst.10 līdz plkst.13 sniega segas biezums pieaugs par sešiem centimetriem. Līdz ar to pašvaldība nav spējusi laikus izsludināt "puteņa biļetes", jo vakar vakarā sinoptiķi informējuši, ka sniega sega varētu pieaugt par 3,5 centimetriem, skaidroja Ahuna-Ozola.

Vienlaikus departaments esot saņēmis sūdzības, ka dažas sniega tīrīšanas tehnikas pa Rīgas ielām esot pārvietojušās ar paceltām sniega tīrīšanas lāpstām. Lai pārbaudītu saņemto informāciju, departaments veiks transportos iestrādāto GPS raidītāju pārbaudes, kas arī atklāj, kurās teritorijās traktori braukuši ar nolaistu lāpstu, bet kurās - ar paceltu. Tāpat tas parāda, cik gramu sāls tehnika izmanto ceļu kaisīšanai.

Patlaban Rīgas ielās strādā visa departamentam pieejamā sniega tīrīšanas tehnika.

Kā ziņots, "puteņa biļetes" ļauj autovadītājiem Rīgas sabiedrisko transportu izmantot bez maksas. Šajā laikā par braukšanai sabiedriskajā transportā derīgu dokumentu tiek uzskatīta vieglā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība. Tā saucamā automašīnas tehniskā pase kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā, tā nav jārāda transportlīdzekļa vadītājam. Bezmaksas braukšana neattiecas uz mikroautobusu pārvadājumiem.

Šo iespēju var izmantot jebkura pilngadīga persona, autovadītāja apliecībai nav obligāti jābūt līdzi. Reģistrācijas apliecība apstiprinās, ka konkrētais transportlīdzeklis tajā brīdī neatrodas satiksmē, kas ir pašvaldības mērķis. Minētos braukšanas atvieglojumus pašvaldība ievieš, lai mazinātu satiksmes intensitāti stipras snigšanas laikā vai pēc tās, tādējādi atvieglojot ielu uzturēšanas tehnikas darbu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu