Kurucs: Esmu tievs, bet man patīk sist pretī (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs un Bleiks Grifins
Rodions Kurucs un Bleiks Grifins Foto: EPA/Scanpix

Rodionam Kurucam laukumā patīk fiziska cīņa, kaut arī viņš ir tievāks nekā citi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji, kuri spēlē spēka uzbrucēja pozīcijā.

Kurucs pirmdien guva 13 punktus, kaldinot Bruklinas "Nets" uzvaru savā laukumā pret Detroitas "Pistons". Šīs abas komandas Austrumu konferences turnīra tabulā atrodas līdzās un savā starpā ir konkurentes cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēļu turnīrā.

Latvijas basketbolists savus 13 punktus guva pirmajā puslaikā, mača pirmajā daļā grozam uzbrūkot ar perfektu precizitāti - trāpīti 6 no 6 metieniem. Kurucs aizvadīja teicamu spēli aizsardzībā, cīnoties pret NBA zvaigzni un "Pistons" līderi Bleiku Grifinu.

"Man galvenais fokuss ir spēle aizsardzībā, bet uzbrukums nāk pēc tam," laikraksta "New York Post" mājaslapā citēts Kurucs, kurš ir aptuveni 2,05 metrus garš un 95 kilogramus smags.

"Ir grūti, jo Grifins ir lielāks par mani. Bet man patīk kontakts, kad man kāds sit. Esmu tievs, bet man patīk sist pretī. Man patīk cīnīties. Es vēlos spēlēt ar spēku," pastāstīja Latvijas basketbolists.

Kurucs šajā mačā teicami tika galā ar Grifinu, kurš ir aptuveni 3 centimetrus garāks un apmēram 18 kilogramus smagāks nekā Latvijas basketbolists.

"Pistons" līderis šosezon vidēji mačā gūst 25 punktus, taču spēlē pret "Nets" viņš iemeta 10 punktus, turklāt realizēja tikai 1 no 10 metieniem (2 punktu metienos 0/5, 3 punktu metienos 1/5, soda metienos 7/8).

Bleiks Grifins un Rodions Kurucs
Bleiks Grifins un Rodions Kurucs Foto: EPA/Scanpix

Šajā spēlē Kurucs arī pārtvēra 3 bumbas, kas viņam un "Nets" komandai ļāva viegli tikt pie punktiem ātrajos pretuzbrukumos.

"Mēs neprasījām Rodim pārtvert tik daudz bumbu," jokojot sacīja "Nets" galvenais treneris Kenijs Etkinsons.

"Uzdevums bija nosegt Bleiku - samazināt pieskārienus (bumbai) un likt viņam strādāt. Viņš (Kurucs) ar to labi tika galā, spēlējot aktīvi un traucējot saņemt piespēles."

"Nets" patlaban ar 36 uzvarām un 33 zaudējumiem ieņem 6. vietu Austrumu konferences turnīra tabulā, kur 7. pozīcijā ierindojas "Pistons" ar bilanci 34-32.

21 gadu vecais Kurucs savā NBA debijas sezonā 50 mačos vidēji spēlēt guvis 9,0 punktus, izcīnījis 3,8 atlēkušās bumbas un pārtvēris 0,8 bumbas.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu