Uz lielā ekrāna brāļu Almodovaru producētais "Eņģelis"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Eņģelis"
"Eņģelis" Foto: publicitātes

No 14. marta Latvijas kinoteātros demonstrēs režisora Luisa Ortegas (Luis Ortega) krimināldrāmu “Eņģelis” (El Angel), kas iedvesmojusies no argentīniešu bēdīgi slavenā laupītāja Karlosa Rovledo Puča (Carlos Robledo Puch) dzīves. 

Tās producenti ir slavenais brāļu tandēms Pedro un Augustins Almodovari (Pedro, Augustín Almodóvar). Latvijas pirmizrāde gaidāma kinoteātrī “Kino Bize” 14. martā pl. 20:30, bet no 15. marta tā tiks iekļauta arī “Splendid Palace” repertuārā. Filmai paredzēti arī vairāki īpašie seansi.

Filmas darbība norisinās 20. gs. 70. gadu Buenosairesā. Tās galvenais varonis ir septiņpadsmitgadīgais Karloss ar neparastu androgīnu pievilcību un apšaubāmu aizraušanos. Lai gan Karlitoss ir gādīgu vecāku aprūpē, viņš ar savu skolasbiedru Ramonu ielaužas veikalos un bagātnieku villās ar mērķi tās izlaupīt. Abu jauniešu kriminālo karjeru caurvij allaž klātesoša latenta iekāre. Filma vēsta par Argentīnas skandalozāko noziedznieku, kurš šobrīd izcieš ilgāko ieslodzījumu valsts vēsturē par 11 slepkavībām un 17 laupīšanām. Rovledo Pučs joprojām tiek uzskatīts par nopietnu draudu sabiedrībai.

"Eņģelis"
"Eņģelis" Foto: publicitātes

Lai gan pats Karloss Rovledo Pučs bija cerējis, ka filmu par viņu režisēs Kventins Tarantīno (Quentin Tarantino), bet viņu atainos Leonardo di Kaprio (Leonardo di Caprio), šo darbu uzņēmās argentīniešu režisors Luiss Ortega un lomu tēlo aktieris Lorenso Ferro (Lorenzo Ferro). Šī ir Ortegas ceturtā pilnmetrāžas filma, un tās stilā jūtama spēcīga producentu Almodovaru ietekme. Kā zināms, Pedro Almodovars režisējis vairākas homoerotisma piesātinātas filmas. Taču sadarbībā ar brāli Augustinu viņš ievērojams kā producents godalgotajai kriminālkomēdijai “Mežonīgie stāsti” (Relatos Salvajes).

Filma tiek salīdzināta arī ar Martina Skorsēzes (Martin Scorsese) gangsterfilmu “Labie puiši” (Goodfellas) un pat ar Paolo Sorentīno (Paolo Sorentino) daiļradi. Lielā mērā tas ir pateicoties skaņu celiņam ar tā laika roka un popmūzikas hitiem spāņu valodā, kas paspilgtina varoņu bravūras pilno pasaules izjūtu. Taču arī precīzi un gaumīgi atainotā 20. gs. 70. gadu Buenosairesa, krāšņie interjeri un varoņu tērpi, kā arī detaļu pārpilnība ierindo šo filmu starp izteikti gaumīgu režisoru veikumiem.

“Kino Bize” pēc gaidāmās pirmizrādes piedāvās vairākus īpašus seansus. Pirmais no tiem paredzēts 17. martā, kad ievadvārdus teiks LKA “Nacionālās Filmu skolas” studente Paula Lozda. Paula ir darbojusies festivāla “2Annas ISFF” filmu atlases komisijā, kā arī šogad absolvēs Audiovizuālās un skatuves mākslas teorijas bakalaura programmu.

Filma 2018. gada Kannu kinofestivālā demonstrēta “Īpašais skatiens” (Un Certain Regard) sadaļā. Tā ieguvusi labākās filmas nomināciju Sansebastjanas starptautiskajā kinofestivālā, kā arī tika izvēlēta kā Argentīnas pieteikums Amerikas kinoakadēmijas apbalvojumam “Oskars” kategorijā “Labākā filma svešvalodā”. Latvijas pirmizrāde gaidāma kinoteātrī “Kino Bize” 14. martā pl. 20:30, bet no 15. marta tā būs arī “Splendid Palace” repertuārā.

Ieskats Luisa Ortegas filmā “Eņģelis”.

Filma tiks izrādīta spāņu valodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā. Plašāka informācija pieejama www.kinobize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu