Galerijā "Istaba" Jāņa Eglīša fotogrāfijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Eglītis "Šampanietis un šampūns"
Jānis Eglītis "Šampanietis un šampūns" Foto: Jānis Eglītis

No 18. marta galerijā Istaba tiks atklāta pazīstamā kinooperatora Jāņa Eglīša pirmā fotoizstāde “Šampanietis un šampūns”. 

Izstādē mākslinieks apkopojis dažādu laiku fotogrāfijas, kuras vieno pilsētas tēma. Tas ir mēģinājums taureņu ķeramajā tīklā noķert mirkli. To papētīt un palaist vaļā.

“Pilsētā katra vieta un katrs stūris atspoguļo cilvēka būtību. Pilsētā katra ēna un katrs krikums ir cilvēka pirkstu nospiedums. Šie pirkstu nospiedumi, kurus mēs atstājam visi, ir kā mūsu vēstules nākotnei,” saka Eglītis. Izstādes ekspozīciju papildina pastkartes ar Jāņa Eglīša dzeju un tekstu, kas ir kā vēstules, kas piedalās mirkļa ilustrēšanā.

Jānis Eglītis uzfilmējis 20 spēlfilmas. 2014. gadā saņēmis “Lielo Kristapu” kā labākais spēlfilmas operators. Filmējis daudz reklāmas un mūzikas video.

Izstādi Jānis Eglītis veltījis savai sievai Artai. Izstādi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un tā skatāma galerijā Istaba līdz 6. aprīlim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu