Ar vērienu atklāts Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Vecbrālis

Nedēļas nogalē ar grandiozu Liepājas Simfoniskā orķestra un pasaulslavenā čellista Miša Maiska koncertu tika atklāts 27. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls. Svētdien Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” festivālu turpināja dāņu džezs ar grupas “3xHESS” uzstāšanos. Aplūko foto no koncerta! 

Sestdien, 9. martā, Miša Maiskis un Liepājas Simfoniskais orķestris tā galvenā diriģenta Gintara Rinkeviča vadībā atskaņoja itāļu komponista, diriģenta un mūzikas vēsturnieka Otorīno Respīgi skaņdarbu "Adagio ar variācijām čellam un orķestrim". Turpinājumā klausītāji ar sajūsmu uzņēma Pētera Čaikovska “Variācijas par rokoko tēmu čellam un orķestrim”, ko Maiskis izvēlējies atskaņot retāk dzirdētajā darba oriģinālversijā. Savukārt koncerta otro daļu vainagoja Čaikovska “Pirmā simfonija”, kas ir ne vien skaņraža pirmais simfoniskais darbs, bet arī ir pirmā simfonija krievu mūzikā vispār. 

Svētdien, 10. martā, klausītājus iepriecināja īpašs džeza vakars. Tajā trīs brāļi, džeza mūziķi no Dānijas "3xHess" piedāvās iespēju iepazīties ar šīs zemes džeza mūzikas labākajām tradīcijām. Emīls (saksofons), Nikolajs (klavieres) un Mikels Heses (bungas) kopā ierakstījuši neskaitāmus albumus un koncertējuši visā pasaulē. 2014. gadā viņi saņēmuši Dānijas Mūzikas balvu par gada labāko džeza mūzikas albumu.

Šonedēļ koncertzālē  “Lielais dzintars” festivālu turpinās  vēl trīs krāšņi koncerti. 14. martā uzstāsies nupat ar Lielo mūzikas balvu apbalvotais Valsts kamerorķestris “Sinfonietta Rīga’’. Solo izpildīs vēl viens balvas laureāts –  klarnetists un diriģents Guntis Kuzma. Piektdien zvaigžņu parādi turpinās slavenais pianists Vestards Šimkus, bet festivālu sestdien noslēgs Liepājas Simfoniskā orķestra un Valsts akadēmiskā kora “Latvija” lielkoncerts spožā igauņu diriģenta Risto Josta vadībā. 

Aplūko foto!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu