"Nets" treneris slavē Kuruca sīkstumu un bezbailību

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kenijs Etkinsons
Kenijs Etkinsons Foto: EPA/Scanpix

Rodions Kurucs ir sīksts un bezbailīgs, Latvijas basketbolistu raksturo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" galvenais treneris Kenijs Etkinsons.

Iepriekš vairākos mačos Etkinsons atvēlēja Kurucam rezervista lomu, taču tagad "Nets" komanda izcīnījusi 4 uzvaras pēc kārtas, Latvijas basketbolistam laukumā ejot starta piecniekā.

"Kā jau iepriekš esmu teicis, viņš ir sīksts un bezbailīgs. Viņa izturība ir iespaidīga. Viņš nebaidās no neviena," laikraksta "New York Post" mājaslapā citēts Etkinsons.

"Nets" stūrmanis paudis uzslavas Kurucam arī par to, ka Latvijas basketbolists spēj pielāgoties situācijai, neatkarīgi no trenera eksperimentiem ar sastāva izvēli.

"Nezinu, kādā Latvijas apkaimē viņš ir uzaudzis, bet tā ir skarba vieta," par Cēsīs un Rīgā uzaugušo Kurucu sacīja treneris.

"Viņš izskatās pēc glīta puišeļa no zēnu kora, bet viņš neatkāpjas no neviena. Tāds Rodis ir jau kopš pirmās dienas - nekādu baiļu," norādīja Etkinsons.

Pastāv uzskats, ka Etkinsons varētu iegūt NBA gada labāka trenera balvu. Viņa vadībā "Nets" šosezon izcīnījusi 36 uzvaras 69 mačos, bet regulārajā čempionātā paredzētas 82 spēles.

Pagājušajā sezonā Etkinsona vadībā Bruklina uzvarēja 28 spēles, bet vēl sezonu iepriekš tikai 20 mačus, līdz ar to klubam šogad ir ievērojams progress.

"Nets" patlaban ar 36 uzvarām un 33 zaudējumiem ieņem 6. vietu Austrumu konferences turnīra tabulā, stabili turoties "play-off" zonā.

NBA izslēgšanas spēļu turnīrā "Nets" komanda varētu iekļūt pēc trīs sezonu pārtraukuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu