Arī eirogrupa saskaņojusi Latvijas 2019.gada budžetu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

Eirozonas finanšu ministru padome jeb tā dēvētā eirogrupa saskaņojusi Latvijas 2019.gada budžeta projektu, otrdien mediju pārstāvjus informēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Latvijai 2019.gada budžets bija jāsaskaņo ar Eiropas Komisiju (EK) un eirogrupu. Pagājušajā nedēļā EK paziņoja, ka tā saskaņo Latvijas 2019.gada budžetu, atzīstot, ka tas kopumā atbilst Stabilitātes un izaugsmes pakta noteikumiem.

Pirmdien Latvijas budžeta projektu saskaņojusi arī eirogrupa, kura piekrīt EK paustajam vērtējumam, ka budžets atbilsts Eiropas Savienības prasībām. Līdz ar to Latvija 2019.gada budžetu Eiropas līmenī ir saskaņojusi.

Kariņš pauda gandarījumu par šādu vērtējumu un piebilda, ka tagad tikai atlicis 2019.gada budžetu pieņemt Saeimā.

2019.gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti 9,2 miljardu, bet izdevumi 9,4 miljardu eiro apmērā. Pamatbudžetā plānotie ieņēmumi veido 6,4 miljardus, bet izdevumi 6,8 miljardus eiro. Savukārt speciālajā budžetā ieņēmumi plānoti trīs miljardu eiro, bet izdevumi 2,8 miljardu eiro apmērā.

2019.gada vispārējās valdības budžeta deficīts plānots 0,5% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP). Savukārt IKP pieaugums 2019.gadā prognozēts 3% apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu