"Riga Jazz Stage 2019" būs plaši pārstāvēti Latvijas džeza talanti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Elza Ozoliņa
Elza Ozoliņa Foto: publicitātes

No 3. līdz 6. aprīlim kinoteātrī “Splendid Palace” norisināsies džeza mākslinieku konkurss “Riga Jazz Stage”, kurā uzstāsies arī pieci Latvijas džeza izpildītāji.

Šogad 26 konkursantu vidū ir iekļuvuši arī pieci dalībnieki no Latvijas - Annemarija Moiseja, Katrīna Kabiņecka un Santa Šillere kategorijā “Džeza vokāls”, Atis Andersons un Elza Ozoliņa kategorijā “Džeza piano”. Visi dalībnieki konkursam pieteikušies pirmo reizi.

“Riga Jazz Stage jau šobrīd ir kļuvis par īpašu notikumu manā dzīvē, jo tas ir mans pirmais nopietnais konkurss. Esmu tiešām pateicīga par iespēju būt šī gada dalībnieku vidū. Manuprāt, šādos pasākumos lielākais ieguvums ir jauni domubiedri no visas pasaules, muzikālo iespaidu apmaiņa, kā arī jauna, nozīmīga skatuviskā pieredze pašu mākslinieku dzīvēs. Turklāt varam lepoties, ka mūsu pašu Latvijā norisinās tik plaša mēroga džeza notikums - šī iespēja ir noteikti jāizmanto, tāpēc ar nepacietību gaidu 4. aprīli,” vēstīja konkursa dalībniece Santa Šillere.

Santa Šillere
Santa Šillere Foto: publicitātes

“Riga Jazz Stage” ik gadu Rīgā pulcē Latvijas un ārzemju uzlecošās džeza zvaigznes, ļaujot klausītājiem just līdzi konkursa radošajai sāncensībai un baudīt džezu, vēl līdz šim nedzirdētās interpretācijās. Kopš tā dibināšanas 2004. gadā konkurss ik gadu kļūst vērienīgāks, piesaistot arvien lielāku pasaules jauno mākslinieku, kā arī vietējo un ārvalstu mediju un interesentu uzmanību.

Konkursa pirmajā dienā, 4. aprīlī, publikai būs iespēja dzirdēt konkursantus, kuri pārvarējuši pirmo kārtu un kuri mērosies saviem muzikālajiem spēkiem par iekļūšanu finālā. Koncertā uzstāsies dalībnieki no ASV, Austrālijas, Dienvidkorejas, Igaunijas, Japānas, Krievijas, Ķīnas, Lielbritānijas, Lietuvas, Turcijas, Ungārijas, Ukrainas, Vācijas, Zviedrijas un Latvijas. 

Konkursa finālā, 5. aprīlī, par balvām cīnīsies labākie dalībnieki, kas būs izturējuši pirmo koncerta kārtu.

Gala koncertā, 6. aprīlī, tiks apbalvoti finālisti, bet vakara otrajā daļā rīdziniekus un Rīgas viesus priecēs “Riga Jazz Stage” īpašā viešņa un rezidējošā māksliniece – krāšņā portugāļu džeza dīva Marija Žoau (Maria João). Ar savu unikālo stilu un vokālo elastību dziedātāja kļuvusi par ikonu improvizācijas pasaulē. Vienprātīgie aplausi, kritika un sabiedriskā doma viņu ir nosaukuši par dziedātāju, “kas nepārtraukti attīstās un pārsteidz”. 

“Riga Jazz Stage”
“Riga Jazz Stage” Foto: publicitātes

Dalībniekus vērtēs starptautiska žūrija, kuras sastāvā ir profesionāli mūziķi un eksperti no Lielbritānijas, Japānas, Itālijas, ASV, Turcija, Igaunijas, Lietuvas, Portugāles un Latvijas.

Apmeklējiet “Riga Jazz Stage” oficiālo mājaslapu, kur iespējams iepazīt un nobalsot par katru no konkursa dalībniekiem. Biļetes pieejamas “Biļešu servisa” kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu