Latvijas Bankas prezidents vairs nestrādās Noziedzības novēršanas padomē (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Noziedzības novēršanas padomē vairs nestrādās Latvijas Bankas prezidents, paredz valdības atbalstītie grozījumi Noziedzības novēršanas padomes nolikumā.

Tieslietu ministrija (TM) skaidroja, ka Latvijas Bankas prezidentu rosināts izslēgt no padomes, ievērojot to, ka Latvijas Bankas pamatfunkcijās neietilpst noziedzības novēršana un apkarošana.

Vienlaikus padomes sastāvā tiks iekļauts Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta (Kontroles dienests) priekšnieks, jo dienests strādā ar neparastu un aizdomīgu darījumu kontroli, skaidroja TM. Noteikumu projekts arī paredz padomē iekļaut Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku.

Lai arī Labklājības ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas pamatfunkcijās neietilpst noziedzības novēršana un apkarošana, attiecībā uz minētajām ministrijām padomes sēdēs tiek izlemts jautājums par TM pamatbudžeta programmas "Noziedzīgi iegūtu līdzekļu konfiskācijas fonds" līdzekļu sadali, tādēļ abu ministriju dalība padomē ir nepieciešama arī turpmāk, norāda TM.

Vienlaikus grozījumi paredz noteikt, ka pēc padomes priekšsēdētāja uzaicinājuma padomes sēdēs var piedalīties arī citu valsts institūciju amatpersonas un darbinieki. Tādējādi tiks nodrošināts, ka nepieciešamības gadījumā uz padomes sēdi varēs tikt uzaicināti pārstāvji no Latvijas Bankas un citām valsts institūcijām.

TM aģentūrai LETA norādīja, ka plānotie grozījumi nolikumā nav saistīti ar Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča pašreizējo statusu pret viņu ierosinātajā kriminālprocesā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu