Sinoptiķi izplata oranžo brīdinājumu: gaidāms spēcīgs sniegputenis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sniegs
Sniegs Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtā informācija, tuvākajās stundās gaidāma vēl intensīvāka snigšana un sniega sega Rīgā palielināsies par 14 cm. Redzamība snigšanas laikā pasliktināsies līdz 200-500 m. Rīgas domes Satiksmes departaments aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem, izvēlēties atbilstošu ātrumu un drošu distanci.

"12. martā, turpinoties snigšanai, vietām Latvijas centrālajos rajonos, sniega segas biezums būs palielinājies par 14 centimetriem. Snigšanas laikā brīziem redzamība pasliktināsies līdz 200-500 metriem. Ceļi būs slideni," teikts Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra paziņojumā, kas publicēts pulksten 12:13. 

Jau vēstīts, ka otrdienas rītā Rīgā un vietām galvaspilsētas apkaimē ļoti stipri sniga un putināja, vietām uzsniga vairāk nekā desmit centimetri sniega. Snigšanas dēļ galvaspilsētas ielās otrdienas rītā bija palēnināta satiksme, informē Rīgas domes Satiksmes departaments.

Līdz ar sniegputeni Rīgā tika uzsākta ielu, tiltu un satiksmes pārvadu tīrīšana no sniega un apstrāde ar pretslīdes materiāliem. Darbi turpinās arī šobrīd un kopumā ielās un uz tiltiem strādā 40 tehnikas vienības.

Ņemot vērā šorīt saņemtās sūdzības, ka atsevišķas sniega tīrīšanas tehnikas vienības pa Rīgas ielām esot pārvietojušās ar paceltām sniega tīrīšanas lāpstām. Satiksmes departaments ir pieprasījis no ielu un tiltu uzturētājiem atsevišķos maršrutos GPS pārbaudi, lai pārliecinātos, ka uzturēšanas darbi veikti atbilstoši noteiktajām prasībām.

Sākoties intensīvai snigšanai, ielu, tiltu un pārvadu uzturētāji prioritāri ielu tīrīšanu un kaisīšanu atsāks pirmās un otrās kategorijas ielās. Prioritārās ielas ir ar sabiedriskā transporta un intensīvu transportlīdzekļu kustību. Pabeidzot prioritāro ielu tīrīšanu un apstrādi ar pretslīdes materiāliem, ziemas dienesti turpina darbu trešās prioritātes jeb vietējas nozīmes ielās.

Atbilstoši brauktuvju uzturēšanas prasībām Rīgā, uzņēmumiem tiltu brauktuvju tīrīšana ir jāpabeidz divu stundu laikā pēc snigšanas beigām, bet maģistrālo ielu brauktuvju tīrīšana - trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām. Pabeidzot prioritāro ielu tīrīšanu un apstrādi ar pretslīdes materiāliem, ziemas dienesti turpina darbu trešās prioritātes jeb vietējas nozīmes ielās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu